John van den Heuvel maakt zevende seizoen van Ontvoerd

John van den Heuvel heeft het zevende seizoen van Ontvoerd gemaakt. In dit programma zet hij alles op alles om ontvoerde kinderen met hun vader of moeder te herenigen. Het nieuwe seizoen start vanavond – zondag 30 januari – om 21.30 uur op RTL4.

Zevende seizoen Ontvoerd

Programma met John van den Heuvel over een onderbelicht maatschappelijk probleem: internationale kinderontvoering. Jaarlijks worden honderden kinderen door één van de ouders zonder toestemming meegenomen naar het buitenland. De achtergebleven ouders staan vaak machteloos, omdat ze verstrikt raken in het woud van bureaucratie en internationale regelgeving. 

Ayla

Het zevende seizoen van Ontvoerd start met de opsporing van de tweejarige Ayla, die al anderhalf jaar lang gemist wordt door haar moeder Nicole. Haar vader houdt haar al die tijd achter en heeft al het contact met Nicole verbroken. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen. John en zijn team reizen samen met Nicole af naar Turkije om de vader op te sporen en te confronteren.

Yuna

Maar er zijn meer indrukwekkende verhalen in dit seizoen van Ontvoerd. Zo is Tommy Roussen uit Den Bosch dolgelukkig als hij in 2017 vader wordt van dochter Yuna. Tot zijn ex op bezoek gaat met hun dochter naar haar geboorteland Litouwen en niet meer terugkeert. Tommy komt in een juridische hel terecht waarin ongelofelijke fouten zijn gemaakt door verschillende instanties. Lukt het John van den Heuvel om Tommy Roussen en zijn dochter Yuna na 2,5 jaar weer te herenigen? Verder reist de presentator af naar Italië en Thailand in dit nieuwe seizoen.

Verhalen Ontvoerd

In de derde aflevering van het nieuwe seizoen Ontvoerd, maken we kennis met Marcel de Korte, die zijn dochtertje Landaw moet missen. Zij is op 18 december 2022 meegenomen door zijn vrouw voor een korte vakantie in haar geboorteland Thailand. In januari 2021 laat ze weten niet meer terug te keren. “Nederland is voor mij een gevangenis en ik mis mijn familie en Thailand”, is te lezen op de GoFundMe-pagina. Marcel start een gerechtelijke procedure om zijn dochtertje weer te kunnen zien, maar na een jaar zit er nog geen schot in de zaak. Daarom chiet John van den Heuvel te hulp. Hij is al eerder in Thailand geweest en kent hier zijn weg.

Wanhopige vader

In de vierde aflevering van Ontvoerd ontvang John van den Heuvel een oproepje van een wanhopige vader. Zijn kinderen verblijven al jaren in het buitenland en elk contact met hem wordt gefrustreerd door zijn ex. Zij lijkt van de aardbodem verdwenen, maar als de vader denkt haar gevonden te hebben, besluit het team van Ontvoerd de kinderen te gaan zoeken.

Ontvoerd kijken

Seizoen vier, vijf en zes van Ontvoerd zijn terug te kijken op Videoland. Hier vind je ook de aflevering van het zevende seizoen.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 januari 2022 /