Project Rembrandt: wie wordt beste amateur kunstschilder 2022

Wie wordt de beste amateur kunstschilder van 2022 – we zien het vanaf vanavond 23 januari om 20.25 uur bij de NTR op NPO1 in het derde seizoen Project Rembrandt. Annechien Steenhuizen presenteert de NTR-show waarin een groep uiterst gedreven schildertalenten de strijd met elkaar aangaan. De presentatrice begeleidt de talenten in voor- en tegenspoed.

Project Rembrandt

Iedere aflevering voeren de amateurschilders in Project Rembracht opdrachten uit in de geest van Rembrandt en andere grote meesters. Daarbij is het niet de bedoeling de grote meesters te kopiëren of imiteren, maar hun werk erdoor te laten inspireren en zo een eigen stijl te ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige plekken in het land en ontmoetingen met bijzondere figuren zoals Yvon Jaspers, Bert van Leeuwen, Sergio en Fred van Leer. Wie verrast de jury het meest en mag uiteindelijk zijn werk exposeren in het Rijksmuseum?

Jury Project Rembracht

Ook dit seizoen worden de leerlingschilders gecoacht door docenten Iris Frederix en Tyas Leeuwerink. Onder hun bevlogen leiding krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst verder te ontwikkelen. Nieuw dit seizoen is jurylid Raquel van Haver. Deze succesvolle Amsterdamse kunstenaar met Colombiaanse roots staat bekend om haar grote formaat werken en haar rauwe, narratieve en figuratieve schilderstijl. Door een solo-expositie in het Stedelijk Museum Amsterdam in 2018 en tentoonstellingen over de hele wereld is zij inmiddels een gevestigde naam in de hedendaagse kunst. Zij is het ideale jurylid voor een nieuwe lichting talenten. Het andere jurylid is met jurylid Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Thuiscompetitie

Voor de creatievelingen thuis komt er parallel aan de TV uitzendingen een wekelijkse online competitie. Dit gebeurt via video’s op projectrembrandt.nl en de social kanalen. Daar delen docenten Iris en Tyas iedere week een technische opdracht met nuttige tips & tricks. Zo kunnen ook schilderfans thuis zich (verder) bekwamen in de figuratieve schilderkunst. Iedereen heeft de mogelijkheid zijn werk in te sturen en maakt wekelijks kans op een mooie prijs. Meer informatie op: projectrembrandt.nl.

Foto van Annechien Steenhuizen gemaakt door Lilian van Rooij.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2022 /