Crimedocs Love & Hate – true crime documentaires

De aankomende weken kun je op vrijdagavond kijken naar true crime documentaireseries. Vanavond – vrijdag 14 januari – zie je om 21.15 uur de eerste op NPO3. Hier ontdek je alvast meer over de documentaires die worden getoond.

Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Love and Hate Crime

Een jonge man (Josh Vallum) wordt veroordeeld tot levenslang voor de brute moord op de vrouw (Mercedes) van wie hij hield. De camera volgt hem naar de gevangenis, waar hij zijn verhaal uit de doeken doet over hoe hij in blinde woede ontstak toen hij een geheim ontdekte dat zijn vriendin voor hem verborgen hield. Maar spreekt hij de waarheid? Naarmate er meer over hem aan het licht komt, blijft er steeds minder van zijn verhaal overeind. De moordenaar wordt zowel in de gevangenis als in de rechtszaal gefilmd. Zo ontstaat het verhaal van een haatmisdrijf en wat er met iemand kan gebeuren die anders is. Ook de kant van het slachtoffer wordt belicht.

Voor de liefhebbers van: Trial in the Outback en Veleno.

True Crime

In de tweede aflevering van deze true crime documentaire reeks het volgende verhaal. “Als in Jackson in Mississippi een zwarte man wordt vermoord, brengt een FBI-onderzoek een reeks aanvallen door plaatselijke, witte jongeren aan het licht. Maar wat is de ware rol van een 18-jarig meisje? Toen James Anderson op straat werd overreden door een bende witte jongeren, werd dat als een hedendaagse lynchpartij gezien. Een teken dat de oude rassenhaat in de zuidelijke staten van de VS nog even hevig was als vroeger. Dit is het verhaal van één van de witte tieners, Sarah Graves, destijds 18, die in de pick-up truck zat waarmee Anderson werd overreden.”

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

14 januari 2022 /