Documentaire Waarom bleef je niet voor mij van Milou Gevers op tv kijken

De documentaire Waarom bleef je niet voor mij van Milou Gevers wordt vanavond – maandag 6 december – om 23.21 uur uitgezonden bij NPO3. Kinderen vertellen hoe ze verder gingen nadat één van hun ouders voor zelfdoding koos. Deze documentaire won dit najaar de Gouden Leeuw op het Cinekid Festival én de prestigeuze Golden Student Academy Award (de studenten oscar!).

Waarom bleef je niet voor mij

Vier kinderen die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, vertellen over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. Documentairemaakster Milou Gevers, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Lees ook dit artikel: Hoe ga je verder na zelfdoding partner?

Als één van je ouders zelfmoord pleegt

Rebekka, Stef, Hessel en Annabel zitten nog maar op de basisschool als hun vader zelfmoord pleegt. Hoe gaan zij om met dit verlies? Het rouwproces is eenzaam. Met anderen praten over wat hen overkwam doen ze eigenlijk niet. Buitenstaanders vinden het ingewikkeld om er naar te vragen. Dat herkent documentairemaaktster Milou Gevers, die haar moeder zelf aan zelfdoding heeft verloren.

Lesprogramma

In samenwerking met Omroep HUMAN en 113 Zelfmoordpreventie is er een lesprogramma ontwikkeld rond de documentaire Waarom belef je niet voor mij. De lesbrief, het werkblad, de powerpoint en drie fragmenten uit de film zijn gratis te downloaden. Zo kun je om dit belangrijke onderwerp bespreekbaar maken. Hier vind je alle informatie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2021 /