Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon – documentaire op Net5 kijken

De documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon geeft een inkijk in het leven van de kroonprinses, die morgen – dinsdag 7 december – achttien jaar wordt. De documentaire wordt vanavond, maandag 6 december, om 20.30 uur uitgezonden bij Net5 en op Kijk.nl. Morgen kun je daarnaast kijken naar Amalia 18, maar daar later meer over.

Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon

Dankzij de Net5-documentaire over Prinses Amalia leren we onze toekomstige koningin beter kennen. De special laat openhartige gesprekken zien met personen die Amalia van dichtbij hebben meegemaakt. Zo komt oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema aan het woord over zijn ervaringen met het koninklijk gezin. LINDA.-verslaggever Sam Hoevenaar vertelt hoe de kroonprinses haar vrije tijd invult. En entertainmentdeskundige Bart Ettekoven weet uit persoonlijke ervaring hoe het er in de jaren op de Bloemcampschool aan toeging.

Documentaire over Amalia

Bart Ettekoven is namelijk de vader van een schoolgenoot van prinses Amalia. Hij weet uit eigen ervaring hoe de wens van koning Willem-Alexander en koningin Máxima – om hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd te geven – zich in de praktijk op en rond de Bloemcampschool heeft vervuld. Jan Hoekema vertelt onder andere hoe hij door kringen rondom het hof werd benaderd toen zich een kwestie over prinses Amalia voordeed in zijn gemeente. Patrick van Katwijk is al ruim vijftien jaar royaltyfotograaf. Hij vertelt in de Net5-docu uitgebreid over de momenten dat hij prinses Amalia binnen en buiten de muren van het paleis ontmoette. Koningin Máxima’s favoriete modeontwerper Edouard Vermeulen deelt leuke anekdotes over zijn samenwerkingen met Amalia.

Opgroeien met 24/7 bewaking

Een voormalig persoonsbeveiliger wijdt uit over hoe beperkend opgroeien met 24/7 bewaking is voor een kind. Van een avondje naar de bioscoop tot een kort fietstochtje: Amalia’s beveiligers zijn altijd overal bij. Ook de luxe in en rond het paleis, Amalia’s hobby’s en dat wat ze deelt op sociale media komen aan bod. Hoe ziet haar leven eruit en wat voor koningin kan Nederland straks verwachten? Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon is powered by LINDA. Dit is een productie van Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA. en Stepping Stone Producties.

Boek over leven Amalia

Wist je dat er daarnaast recent een boek – van Claudia de Breij – over Amalia is verschenen? De presentatrice en cabaretière mocht een portret over onze toekomstige koningin schrijven. Bij de omschrijving lees ik: “De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. Het boek bevat foto’s uit het privéarchief van de prinses.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2021 /