De Toots Sessies met o.a. Sebastien Dewaele en Pieter Verelst

Je kunt vanaf vanavond – maandag 22 november – via Canvas, Eén en VRT NU weer genieten van een nieuwe reeks Toots Sessies. Met deze keer ook een aantal bekende gezichten voor de VlaamsKijken-lezers. Denk bijvoorbeeld aan Sebastien Dewaele en Pieter Verelst. In dit artikel ontdek je meer over de artiesten die najaar 2021 te zien zijn bij de Toots Sessies.

De Toots Sessies

De deuren van de legendarische Toots Studio in het Omroepcentrum zwaaien weer open voor een nieuwe reeks van De Toots Sessies. Daarbij geven Vlaamse artiesten telkens het beste van zichzelf tijdens een kort optreden. Een brede waaier van genres komt aan bod. Veel muziek, met onder meer pop, rock, jazz, klassiek en crossover, maar ook podiumkunsten, zoals comedy, theater, dans en performance. De nadruk ligt op de ontdekking van nieuw en jong talent.

Gevarieerd Vlaams cultureel landschap

De eerste reeks van De Toots Sessies werd eind 2020 in volle lockdown gelanceerd om de zwaar getroffen cultuursector te steunen. Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Nu het artistieke leven in Vlaanderen weer min of meer in zijn plooi is gevallen, wil de VRT met een nieuwe reeks Toots Sessies een podium blijven bieden aan (jong) talent én het publiek laten proeven van de veelzijdigheid van het Vlaamse culturele landschap.  

De Toots Sessies kijken

De Toots Sessies lopen vanaf maandag 22 november, vier dagen per week (maandag tot donderdag): op Canvas om 19.40 uur en op Eén na de herhaling van Thuis. Uiteraard is de Toots Sessies ook op VRT NU te kijken. Hier worden alle optredens gebundeld samen met die van de voorbije seizoenen.

Artiesten met o.a. Sebastien Dewaele en Pieter Verelst

  • Het startschot wordt op maandag 22 november gegeven door het Antwerpse hiphop-duo Blackwave. Zij brachten in november 2019 hun eerste album uit: ‘Are you still dreaming’. Door de coronacrisis konden ze pas afgelopen zomer beginnen touren met hun album, maar dat was wel een kleine triomftocht. In de Toots Sessies spelen ze een speciale versie van ‘Bitter Sweet Baby’.
  • Voor The Haunted Youth (23/11) was 2021 een fantastisch jaar, ze werden laureaat van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en speelden deze zomer op zowat elk podium in Vlaanderen. Speciaal voor dit programma nodigden ze het jong talent Azra uit.
  • Nabou (24/11) is het kwartet rond Nabou Claerhout, die vernieuwend aan de slag gaat met de trombone en een heel eigen sound creëert. Hun debuutalbum is net uit en ze zijn helemaal klaar om de wereld te veroveren.
  • Compagnie Cecilia (25/11) brengt dit najaar ‘Marinus’. Voor dit stuk duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikanten Peter Bultink en Lode Vercampt in de zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis.
  • Dez Mona en B.O.X (29/11) brengen exact tien jaar na hun internationaal bejubelde songcyclus SÁGA ‘Lucy’ uit, een ‘gesamtkunstwerk’ dat het midden houdt tussen een concert en een voorstelling waarbij popmuziek en barok naadloos versmelten.
  • Ramkot (30/11) was eerder dit jaar een van de drie laureaten van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze zijn volop aan het touren en brengen nu een ‘special guest’ mee: KID!
  • Met hun single ‘Bobbi’ kondigde Intergalactic Lovers (1/12) de terugkeer naar hun publiek aan. Speciaal voor de Toots Sessies brengen ze twee extra zangeressen mee en stellen ze ook hun nieuwe single Crushing voor.
  • Pieter Verelst (2/12) brengt voor de Toots Sessies een aantal fragmenten uit zijn nieuwste voorstelling Amai! Hij verraste dit najaar in Belgium’s Got Talent als de Vliegende Bompa’s.

Artiesten De Toots Sessies

Later volgen onder meer nog optredens van de volgende artiesten. Klik op hun naam om meer te ontdekken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 november 2021 /