De Rechtbank: Assisen – dubbele moord op Jules en Jeanne

De Rechtbank – Assisen volgt in drie afleveringen het proces van de moord op Jules Bogaerts en Jeanne Jacobs. Heeft het destijds 18-jarige achternichtje Alinda Van der Cruysen deze dubbele moord gepleegd? Je volgt het proces de aankomende drie weken, iedere donderdag om 20.35 uur op Play4.

De Rechtbank – Assisen

Vanaf vanavond, donderdag 4 november, staat De Rechtbank in het teken van assisen: de redactie kon 6 dagen lang een assisenproces over een moord uit 1991 mee volgen vanop de eerste rij.

Dubbele moord op Jules en Jeanne

In 1991 worden Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) vermoord teruggevonden in hun woning in Tienen. In de omgeving vindt men kledingstukken, die besmeurd zijn met bloed van de slachtoffers. De politie ondervraagt honderden mensen. Ze onderzoeken alle pistes, maar de dader(s) worden niet gevonden. In 2004 sluit men de zaak.

Alinda Van der Cruysen

In 2014 wordt de cold case herbekeken. Er volgt nieuw DNA-onderzoek. Men vindt een match met het achternichtje van Jules en Jeanne. Zij was 18 jaar op het moment van de feiten. 29 jaar na de feiten staat achternicht Alinda Van der Cruysen terecht voor de dubbele moord. Ze ontkent alles. Twaalf juryleden moeten beslissen over haar schuld of onschuld. Kortom: De Twaalf, maar dan in het echt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 november 2021 /