De Rechtbank: Assisen – dubbele moord op Jules en Jeanne

De Rechtbank – Assisen volgt in drie afleveringen het proces van de moord op Jules Bogaerts en Jeanne Jacobs. Heeft het destijds 18-jarige achternichtje Alinda Van der Cruysen deze dubbele moord gepleegd? Je volgt het proces de aankomende drie weken, iedere donderdag om 20.35 uur op Play4.

De Rechtbank – Assisen

Vanaf vanavond, donderdag 4 november, staat De Rechtbank in het teken van assisen: de redactie kon 6 dagen lang een assisenproces over een moord uit 1991 mee volgen vanop de eerste rij.

Dubbele moord op Jules en Jeanne

In 1991 worden Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) vermoord teruggevonden in hun woning in Tienen. In de omgeving vindt men kledingstukken, die besmeurd zijn met bloed van de slachtoffers. De politie ondervraagt honderden mensen. Ze onderzoeken alle pistes, maar de dader(s) worden niet gevonden. In 2004 sluit men de zaak.

Alinda Van der Cruysen

In 2014 wordt de cold case herbekeken. Er volgt nieuw DNA-onderzoek. Men vindt een match met het achternichtje van Jules en Jeanne. Zij was 18 jaar op het moment van de feiten. 29 jaar na de feiten staat achternicht Alinda Van der Cruysen terecht voor de dubbele moord. Ze ontkent alles. Twaalf juryleden moeten beslissen over haar schuld of onschuld. Kortom: De Twaalf, maar dan in het echt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 november 2021 /