De grote huisverbouwing met Patty Brard | Is dat ook iets voor jou?

De liefhebbers van klusprogramma’s kunnen sinds deze maand op SBS6 kijken naar De grote huisverbouwing met Patty Brard. De presentatrice gaat samen met interieurdesigner Leonie Hendrikse en creatief uitvoerder Albert Stokkers aan de slag om mensen te helpen met het grondig verbouwen van hun woning. Is dat ook iets voor jou?

Duurzaam verbouwen

Als je het nieuws de afgelopen tijd een beetje in de gaten hebt gehouden, dan loont een verbouwing waarbij je sterk op duurzaamheid let voor iedereen. De gasprijzen stijgen op dit moment razend snel, dus dan wil je dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar je ramen? Zijn er nog ruimtes met enkel glas, kijk dan eens naar de dubbel glas prijs en zie wat het je gaat kosten om hier een duurzaamheidsstap te maken. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het nog beter isolerende triple glas. Je kunt verder kijken naar andere isolerende materialen, maar natuurlijk ook stappen zetten in je gewoontes. Kies bijvoorbeeld voor de douche in plaats van voor het bad. En waarom zou je de verwarming aanzetten in huis als je met een lekkere warme trui, warme mok thee en eventueel een fleecedekentje kan genieten van een filmpje.

De grote huisverbouwing

Maar even terug naar het nieuwe programma van Patty Brard. In De grote huisverbouwing gaat het natuurlijk om meer dan duurzame keuzes. Ze transformeren woningen tot ware droompaleizen, waarbij ze de bewoners verrassen met een compleet nieuw interieur. De bewoners uit aflevering twee weten zich bijvoorbeeld geen raad met hun oude en kapotte badkamer. Dat pakt het team aan, waarbij ze ook nog eens een andere grote verrassing in petto hebben.

Styling

In het programma zie je dat je met kleine aanpassingen ook al veel kunt bereiken qua sfeer. Dat zie je in de eerste aflevering, waarbij een alleenstaande mama en haar twee kids worden verrast met een nieuwe uitstraling van hun huis. Met een deurtje krijgt zoonlief meer privacy. Een badkamer kun je natuurlijk niet 1-2-3 vergroten, maar als je heel goed kijkt naar de tegels en materialen waarmee je werkt, kun je wel het gevoel van ruimte creëren. In de woonkamer hebben ze een gigantische kast gerealiseerd. Dan heb je opbergruimte én plek om allerlei persoonlijke spulletjes mooi neer te zetten. Ja, en in een sfeervolle kamer, doe je natuurlijk al sneller een kaarsje aan en kruip je onder een dekentje. En dat is dan weer goed voor die energierekening, want de verwarming kan dan natuurlijk uit.

31 oktober 2021 /