Typisch Dordt – ontdek meer over bewoners van Dordrecht

Kijk jij ook altijd naar Typisch? Deze keer meren ze aan in waterrijk Dordrecht. Typisch Dordt is te kijken vanaf maandag 1 november om 19:20 uur bij de EO op NPO2. Maak hier alvast kennis met een aantal bewoners.

Typisch Dordt

Onder de rook van Rotterdam en omringd door vijf rivieren ligt één van Nederlands mooiste steden: Dordrecht Het is eigenlijk een eiland met ‘Schapenkoppen’ als bewoners. Als ze hier over het water turen, spreken de Dordtenaren over de rest van Nederland dan ook wel als ‘de overkant’. ‘Typisch’ meert voor drie weken aan in Dordrecht. In de volksmond gewoon: ‘Dordt’.

Tegeldichter Ad

In de eerste week van Typisch Dordt maakt de kijker onder meer kennis met Ad de tegeldichter. De ganse dag schieten er gedachten en gedichten door het hoofd. De inspiratie die zijn grote liefde Leida én de natuur oplevert, eindigt steevast op een muurtegeltje.

Pensionado Ruurd

Ook wordt Ruurd gevolgd. De afgelopen 27 jaar zat Ruurd vooral binnen, op kantoor. Maar sinds kort heeft hij zijn vaste baan bij de verzekeringsmaatschappij verruild voor het vrije leven van een pensionado. Eindelijk tijd voor zijn grote liefde; de voetbalclub.  

Blueszangeres Marianne Noble

Blueszangeres Marianne Noble verlangt weer naar het podium. Optreden is voor haar als ademen; ze kan niet zonder. Ze heeft de stille hoop dat ze binnenkort toch weer de schijnwerpers in kan stappen… Deze en nog veel meer bijzondere bewoners zijn vanaf maandag 01 november drie weken lang te volgen in Typisch Dordt, waarin we meer over het waterrijke Dodrecht ontdekken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 oktober 2021 /