Nieuwe documentaire Ik ben Remco over wielrenner Evenepoel

Wielrenner Remco Evenepoel rekent af met zijn demonen in de nieuwe, persoonlijke documentaire Ik ben Remco. Deze docu is te kijken na De Bende van Jan de Lichte om 22.15 uur bij VTM en VTM Go. “Op een bepaald moment kon ik niets meer goed doen.”

Persoonlijke documentaire

Het was een zwaar en turbulent jaar voor Remco Evenepoel. De jonge renner uit Schepdaal vocht zijn weg terug naar de top na zijn val in Lombardije vorig jaar. Maar de comeback ging niet als gepland. Een vroegtijdige opgave in de Giro, frustraties en heel veel kritiek. Vlaanderen kreeg een andere Remco Evenepoel te zien, die zijn emoties maar moeilijk kon bedwingen. In de persoonlijke documentaire Ik ben Remco ziet Vlaanderen hoe de jonge wielrenner afrekent met zijn demonen: de interne kritiek, de media, zichzelf.

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel: “Ik begon alles te geloven. Het begon in mijn kop te kruipen: dat ik niet kon sturen, dalen, niet in peloton kon rijden. Terwijl ik weet dat ik dat wel kan. Ik begon zo hard alles te geloven dat ik het niet meer kon: er komt een bocht aan, ik zal er wel uitvliegen. Zo hard remmen, want als ik val is het weer iets. Als ik dit doe, is het fout…”

Wist je dat er op VTM eerder al documentaires over Remco Evenepoel te zien waren?

Stijn Vlaeminck en Maxim Goethals

Sportjournalisten Stijn Vlaeminck en Maxim Goethals konden Evenepoel een heel jaar volgen, ook op plaatsen waar journalisten tot nu toe geen toegang kregen. In de documentaire komen ook Remco’s ouders, Agna en Patrick Evenepoel, aan het woord over wie Remco écht is, van kind tot profrenner. Over de interne worsteling waar Remco Evenepoel mee te kampen kreeg en de media die volgens de ouders vaak te hard zijn voor hun zoon. 

Moeder Agna Evenepoel

Agna Evenepoel: “Ik wil niet dat hij kapot gemaakt wordt door de media. Ik vind dat ze vaak een heel ander beeld van hem maken. Een beeld dat Remco absoluut niet is. Hij is 21, hij maakt fouten. Mag het nog?” 

Patrick Lefevere

Stijn Vlaeminck en Maxim Goethals spraken ook met Quickstep CEO Patrick Lefevere over het talent van Remco Evenepoel en met Iljo Keisse over de vriend Remco. Patrick Lefevere: “Ik had gehoord dat er een voetballerke coureur ging worden. Die wilde ik wel eens zien, natuurlijk. In zijn eerste koers viel hij. De koers erna opnieuw. Maar daarna won hij wel meteen acht koersen op rij. En dat voor iemand die nog nooit in een peloton had gereden!”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 oktober 2021 /