Nieuwe tarieven Netflix in Nederland en België | Pas jij iets aan?

Netflix heeft bekendgemaakt dat ze nieuwe tarieven gaan hanteren, waardoor ook kijkers in Nederland en België één of twee euro meer gaan betalen. Blijft het de moeite voor jou of ga jij iets aanpassen? In dit artikel lees je meer over de nieuwe Netflix-tarieven in Nederland en België én wat ik persoonlijk ga doen met mijn streamingabonnementen…

… naast Netflix hebben we namelijk ook het zeer gunstig geprijsde Amazon Prime Video (die je kunt aanvullen met extra channels), dé streamingdienst voor families Disney Plus, Videoland, NPO Plus en Streamz.

Nieuwe tarieven Netflix Nederland

Als je het basic abonnement hebt, heb je geluk. De prijs van het Netflix Basic abonnement blijft in Nederland 7,99 euro. Standaard abonnees gaan van 10,99 euro per maand naar 11,99 euro. Een prijsstijging van één euro, waarbij je kunt kijken op HD-kwaliteit. Dit kan op 2 schermen tegelijk. En je kunt ook op twee devices downloads bewaren. Het Premium abonnement stijgt met 2 euro van 13,99 euro naar 15,99 euro. Daarvoor kun je kijken in 4K-kwaliteit, op vier apparaten tegelijk én je kunt tevens op vier devices downloaden.

Netflix communiceerde eerder dat de prijs voor Standaard naar 13,99 euro zou gaan; een stijging van drie euro, maar hier zijn ze op terug gekomen… Zou dat komen, omdat al veel mensen hun abonnement hebben aangepast of opgezegd na de eerste verhoging… Wie weet…

Nieuwe tarieven Netflix België

De Netflix tarieven in België liggen standaard hoger dan in Nederland. Dit frustreert de nodige Vlaamse kijkers, omdat het aanbod in België ook beperkter lijkt dan in Nederland. Onder andere Undercover is bijvoorbeeld meteen in Nederland te zien. In België moet men daar door rechtenkwesties weer veel langer op wachten. De nieuwe tarieven van Netflix in België zijn: 8,99 euro voor Basic, 13,49 euro voor Standaard en 17,99 euro voor Premium. Bij zowel de Netflix Standaard als Premium gaat het in België om een prijsstijging van twee euro. Het basis abonnement blijft hier met 8,99 euro één euro duurder dan in Nederland.

Verhoging Netflix tarieven

Waarom Netflix duurder wordt? Het bedrijf laat zelf weten dat de verhoging van de tarieven te maken heeft met nieuwe content en verdere ontwikkeling. “De hogere tarieven weerspiegelen de investeringen in nieuwe tv-series en films en de verbeteringen aan ons product.”

Van Netflix Premium terug naar Standaard

Persoonlijk kijk ik steeds minder naar Netflix. Undercover volg ik bijvoorbeeld rechtstreeks via Eén (die zit in Nederland ook in het basis zenderpakket). En qua Nederlandstalige en Vlaamse tv-series en films is het aanbod van Netflix toch beperkter dan bijvoorbeeld Videoland (Nederland) en Streamz (België). Manlief kijkt nog wel regelmatig naar Netflix, vandaar dat we ons Premium-abonnement terug gaan zetten naar een Standaard abonnement.

Disney Plus

Mogelijk dat we onze account zelfs van Standaard nog terug gaan zetten naar de basis. Waar Netflix hier voorheen echt de nummer 1 streamingdienst in huis was, kiest mijn man ook steeds vaker voor bijvoorbeeld Disney Plus. Op Disney hebben we recent naar de film Free Guy gekeken, die nog niet zolang geleden in de bioscoop te zien was. Daar betaal je 8,99 euro per maand (of 89,90 euro per jaar) en kun je echt ontzettend veel titels kijken voor jong én oud. Wat mij betreft is Disney Plus écht de streamingdienst voor het hele gezin.

Prime Video

Wil je kunnen genieten van ontzettend veel series en films, maar niet de hoofdprijs betalen? Dan is Prime Video dé streamingdienst voor jou. Je betaalt maar 2,99 euro, waarbij je meteen profiteert van alle Amazon Prime-voordelen, zoals kortingen en gratis verzending. Daarnaast zie je dat ze steeds meer exclusieve content voor Prime gaan ontwikkelen én kun je je abonnement aanvullen met tal van interessante channels als StarzPlay, Film1, History Play, Hayu, Acorn TV, BFI Player, MGM en Noggin (waardoor je voor 3,99 euro extra ook de populaire kindershows van Nick Jr. kunt kijken). Het mooie van Prime is ook dat je het 30-dagen gratis kunt proberen. Bevalt het niet, dan zeg je gewoon weer op. Ook de diverse Video Channels hebben kennismakingsacties, zoals 7 of 14 dagen gratis kijken.

Welke keuze maak jij na de verhoging van de  Netflix tarieven in Nederland en België?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 oktober 2021 /