Week tegen Eenzaamheid: terugblik met deelnemers Wie kent mij nog

Hoe gaat het met de deelnemers aan Wie kent mij nog? In de Week van de Eenzaamheid zoekt regisseur Melliena Beckmann vijf eenzame personages uit de vorige vier series opnieuw op. Hoe is het leven verlopen na hun oproep: ‘wie kent mij nog?’ Zijn ze minder eenzaam? En welke invloed had de lockdown op hun leven? Vanavond – 5 oktober – te kijken om 22.25 uur bij de EO op NPO2.

Wie kent mij nog?

Regisseur Melliena Beckmann interviewt al jaren mensen die eenzaam zijn. Hoe komt het dat ze zich zo alleen voelen? Waarom lukt het niet om nieuwe mensen te ontmoeten? Stuk voor stuk delen ze hun aangrijpende verhaal. In het seizoen van Wie kent mij nog? uit 2021 gaat Melliena Beckman langs bij vijf kandidaten die we eerder al leerden kennen: Catherina en Jaap, Ruud van de Kerkhof, Piet Edelman en Jessah Groenink. Wil je de eerdere afleveringen terugkijken dat kan via NPO Start en NPO Plus.

Catherina en Jaap

Door financiële problemen komen Catharina en haar man Jaap in een uitzichtloze situatie terecht. Ondanks haar huwelijk voelt Catharina zich eenzaam. We zijn nu een jaar en een lockdown verder. Inmiddels is er veel gebeurd in het leven van Jaap en Catherina. De boot is verkocht. Het stel gaat voor het eerst sinds jaren weer aan de wal wonen. 

Ruud van de Kerkhof

Ruud van de Kerkhof is 51 jaar. Hij woont samen met zijn zoon die mensenschuw is en zich opsluit op zolder. Het zorgt ervoor dat Ruud er alleen voor staat. Ruud voelt zich eenzaam. De lockdown was voor Ruud verschrikkelijk. Hij vereenzaamde nog meer. Verder is er voor Ruud weinig veranderd. De situatie van zijn zoon is hetzelfde.

Piet Edelman

De 83-jarige Piet Edelman vertelde twee jaar geleden over de pijn van het alleen zijn. Als kind overleefde hij ternauwernood het bombardement op Rotterdam. De oorlog ging voorbij maar de angst is nooit meer weggegaan. Piet Edelman woont in Elspeet en is eenzaam met name door zijn grote oorlogstrauma en het feit dat hij in Elspeet woont in plaats van in de stad. De lockdown deed ook Piet Edelman geen goed. Piet heeft grote angst om corona te krijgen en laat niemand meer in zijn huis. Zo mogen de mensen uit Elspeet die hem dagelijks eten brengen niet meer langskomen. Ook zegt hij zijn zondagse bezoekjes aan de dominee af. Toch is er een lichtpuntje. Er zijn een aantal ontwikkelingen waardoor Piet niet meer eenzaam is. 

Jessah Groenink

De 36- jarige Jessah Groenink heette ooit Joost. Volgens Jessah is ze niet meer welkom in de kerk waar ze altijd kwam en keurt haar familie haar keuze af. Jessah voelt zich eenzaam en buitengesloten. Na de uitzending over Jessah, nu twee jaar geleden, kreeg Jessah veel reacties. Ze kreeg steunbetuigingen, bemoedigende brieven en spontane bezoekjes. Van haar familie hoorde ze helaas niets. Na de uitzending belandde Jessah in een burnout. Ze zag maanden niemand en sloot zich op in haar huis. Ze besloot nog meer gedichten te gaan schrijven. Op het moment dat Melliena haar opnieuw bezoekt gaat het uitzonderlijk goed met Jessah. Ze is vrolijk, blij en voelt zich geweldig.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 oktober 2021 /