Nieuwe afleveringen De rijdende rechter (najaar 2021)

Goed nieuws voor de liefhebbers van De rijdende rechter: vanaf vanavond – dinsdag 5 oktober – zijn er weer nieuwe afleveringen. Ontdek alles over de uitzendingen voor dit najaar met presentatrice Jetske van den Elsen en Mr. John Reid.

Parkeerrecht

In de eerste nieuwe aflevering van De rijdende rechter (najaar 2021) maken we kennis met de familie Saama uit het Zeeuwse Biezelinge. Deze familie parkeert al jaren hun auto op het pad dat achter hun huis loopt. Dat was nooit een probleem. Totdat blijkt dat het voor verschillende buren al lange tijd een groot irritatiepunt is. Als de stiefdochter van de 84-jarige buurman zich ermee begint te bemoeien is het hommeles. Zij besluit samen met een andere buurvrouw dat het parkeren achter hun huizen afgelopen moet zijn. Er is dan wel recht van overpad, maar de auto daar laten staan zorgt voor te veel overlast.

De familie Saaman staat erop dat hun verworven parkeerrecht blijft bestaan en wil onbelemmerd gebruik blijven maken van het pad. Sterker nog, de kliko’s van de buren op het pad staan in de weg om de auto er handig neer te kunnen zetten. Dus díe moeten weg. Hoogste tijd voor De rijdende rechter om deze burenruzie op te lossen. Je ziet het in de eerste aflevering op dinsdag 5 oktober om 21.55 uur op NPO 1.

Eigenaar strook grond

De strook grond bij het nieuw gekochte huis van meneer van Liempt en zijn vrouw blijkt al jaren in gebruik door zijn buurvrouw, mevrouw Van Hilst. Zij heeft haar woning 20 jaar geleden gekocht en is al net zo lang in de veronderstelling dat de door hem gekochte strook grond van haar is en gewoon bij haar tuin hoort. Ze heeft er immers voor betaald en dat staat in haar akte.

Van Liempt spreekt haar erop aan dat de grond van hem is en Van Hilst kan haar oren niet geloven. Hoe is dit mogelijk?! Van Liempt biedt haar aan de grond deels te willen schenken, maar dan zijn de notariskosten voor haar en daar neemt Van Hilst geen genoegen mee. De grond is en blijft van haar. Mr. Reid reist af naar Zaltbommel om de zaak juridisch op te lossen. Je ziet deze zaak in de nieuwe afleveringen van De rijdende rechter, te zien op dinsdag 12 oktober om 21.55 uur op NPO 1.

Problemen met gedeelde schoorsteen

Een paar jaar geleden laat de familie Van Woesik hun schoorsteen opnieuw voegen en neemt daarbij ook de kant van de buren de familie Cornelissen mee. Maar dan krijgt Cornelissen opeens last van lekkage op zolder. Er komt een loodgieter aan te pas en er volgt een rekening van ruim 350 euro. Eerlijk delen is het idee van Cornelissen, want de schoorsteen is gezamenlijk.

Van Woesik is het daar niet mee eens. Hij wil uit coulance uiteindelijk wel een deel betalen, maar niet omdat hij daartoe verplicht is; het is tenslotte niet zijn lekkage. Cornelissen wil of de helft, of niks. Uit principe. Daarnaast heeft hij ook al jaren last van kookluchten in zijn woning, afkomstig van de buren. Tijd voor De rijdende rechter om hier juridische duidelijkheid over te geven. Te zien op dinsdag 19 oktober om 21.55 uur op NPO 1.

Foto: Stijn Ghijssen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 oktober 2021 /