Dans met mij met Igone de Jongh en Jan Kooijman

Igone de Jongh en Jan Kooijman presenteren vanmiddag – om 17.10 uur op NPO2 – een nieuwe aflevering van Dans met mij. Ballet-icoon Igone de Jongh en danser-acteur-presentator Jan Kooijman delen hun liefde voor dans en gaan in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.

Dans met mij

Jan Kooijman en Igone de Jongh blikken terug op een moeilijk jaar waarin dansen voor publiek niet mogelijk was. Op een creatieve manier vonden veel dansers gelukkig toch digitaal een weg naar het publiek. De voormalig dansers ontmoeten onder anderen freestyler, choreograaf en docent Ali Zanad. Ali is geboren en getogen in Bagdad, Irak, en kwam op zijn 13e naar Nederland. Hier is zijn liefde voor dans ontstaan, die terug te zien is in zijn spraakmakende solo. Ook Gouden jubilaris Introdans komt voorbij. Het gezelschap viert dit jaar haar 50e verjaardag en artistiek directeur Roel Voorintholt neemt de kijker mee langs de rijke geschiedenis van zijn gezelschap.

Gasten Dans met mij

Maar er zijn meer gasten dan Ali Zanad en Introdans. Daarnaast komen Guy Weizman van Club Guy & Roni, Emma Evelein & Remy Tilburg – de winnaars van duettencompetitie RIDCC – aan het woord. Choreografe Conny Janssen opent de Nederlandse Dansdagen met een lezing waarin ze vertelt hoe volgens haar de dans in Nederland ervoor staat.

Nederlandse dansdagen

De gesprekken vinden plaats op verschillende iconische plekken in Maastricht en worden aangevuld met bijzondere liveoptredens. De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september t/m 7 oktober. Meer informatie op www.nederlandsedansdagen.nl.

Op de foto: Jan Kooijman, Igone de Jongh en Ali Zanad – Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 oktober 2021 /