Dans met mij met Igone de Jongh en Jan Kooijman

Igone de Jongh en Jan Kooijman presenteren vanmiddag – om 17.10 uur op NPO2 – een nieuwe aflevering van Dans met mij. Ballet-icoon Igone de Jongh en danser-acteur-presentator Jan Kooijman delen hun liefde voor dans en gaan in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.

Dans met mij

Jan Kooijman en Igone de Jongh blikken terug op een moeilijk jaar waarin dansen voor publiek niet mogelijk was. Op een creatieve manier vonden veel dansers gelukkig toch digitaal een weg naar het publiek. De voormalig dansers ontmoeten onder anderen freestyler, choreograaf en docent Ali Zanad. Ali is geboren en getogen in Bagdad, Irak, en kwam op zijn 13e naar Nederland. Hier is zijn liefde voor dans ontstaan, die terug te zien is in zijn spraakmakende solo. Ook Gouden jubilaris Introdans komt voorbij. Het gezelschap viert dit jaar haar 50e verjaardag en artistiek directeur Roel Voorintholt neemt de kijker mee langs de rijke geschiedenis van zijn gezelschap.

Gasten Dans met mij

Maar er zijn meer gasten dan Ali Zanad en Introdans. Daarnaast komen Guy Weizman van Club Guy & Roni, Emma Evelein & Remy Tilburg – de winnaars van duettencompetitie RIDCC – aan het woord. Choreografe Conny Janssen opent de Nederlandse Dansdagen met een lezing waarin ze vertelt hoe volgens haar de dans in Nederland ervoor staat.

Nederlandse dansdagen

De gesprekken vinden plaats op verschillende iconische plekken in Maastricht en worden aangevuld met bijzondere liveoptredens. De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september t/m 7 oktober. Meer informatie op www.nederlandsedansdagen.nl.

Op de foto: Jan Kooijman, Igone de Jongh en Ali Zanad – Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 oktober 2021 /