Seizoen elf van De Rechtbank met deze rechters

Diefstal, oplichting, stalking of een corona-overtreding. In het elfde seizoen van De Rechtbank zit je weer op de eerste rij. Straffe zaken en getuigenissen waarin beklaagden en rechtzoekenden hun verhaal doen. Ook dit seizoen nemen de rechters je mee achter de schermen. En tonen ze hoe moeilijk het soms is om knopen door de hakken, het recht te laten geschieden en eerlijke vonnissen te vellen. Nu te zien bij Play4.

De Rechtbank seizoen 11

Wat als je zo erg verslaafd bent dat je niet meer weet dat je gisteren je vriendin bont en blauw geslagen hebt? Of wat als de politie je tegenhoudt terwijl je 70km/u rijdt met een elektrische step? Wat als je samen met 17 vrienden betrapt wordt op een huisfeest tijdens de lockdownperiode? Of wat als je meerijdt met vrienden en er bij een controle een rugzak vol drugs in de auto wordt gevonden? Het zijn allemaal zaken die voorbij komen in De Rechtbank seizoen 11.

De Rechters

De rechters van het elfde seizoen van De Rechtbank zijn: politierechter Dominique Reyniers (Antwerpen), politierechter Chris De Roy (Sint-Niklaas), onderzoeksrechter Miriam Schoors (Leuven), afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle (Elsene), vrederechter Jan Vandeborne (Maasmechelen), correctionele rechter Sandrine Hermant (Charlerloi), correctionele rechter Guido Casier (Kortrijk), onderzoeksrechter Laurence Wauthier (Charlerloi). En ook een bekend gezicht van het voorbije seizoen: politierechter Marco Ossena Cantara (Verviers).

Afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle

Jo Vanbelle is afgevaardigd vrederechter in Elsene (Brussel). Een strenge maar meelevende rechter, daarentegen ook eentje die niet met zich laat sollen. Iets wat advocaten zullen beamen. Een saaie zitting, dat is iets wat bij hem niet snel zal gebeuren. Er wordt regelmatig ruzie gemaakt, maar Vanbelle houdt de touwtjes steeds stevig in handen. Hij zetelt in Elsene, een gegoede Brusselse gemeente.

Politierechter Dominique Reyniers

Rechter Dominique Reyniers is eigenlijk vrederechter maar anno 2021 werkt ze ook voor de politierechtbank van Antwerpen als politierechter. Ze is één van de rechters die de speciale coronazittingen leiden. Ze velt haar oordeel over de schendingen van de coronamaatregelen tijdens de verschillende fases van de lockdowns in ons land: vooral  samenscholingen en lockdownfeestjes passeren bij haar de revue. Reyniers was procureur des konings bij het parket van Turnhout en werkte meer dan 23 jaar voor het parket van Antwerpen.

Correctionele rechter Guido Casier

Guido Casier werkt voor de correctionele rechtbank van Kortrijk (West-Vlaanderen). Hij ziet voornamelijk zaken betreffende drugs, diefstal, partnergeweld, belaging en stalking. Een rechter die zijn tijd neemt om de beklaagden te ondervragen, in het gepaste West-Vlaamse dialect en elke zaak graag tot op het bot uitzoekt.  

Politierechter Marco Ossena Cantara

Marco Ossena Cantara werkt voor de politierechtbank van Verviers (Luik), hij was, samen met zijn vertouwde procureur, ook te zien in het tiende seizoen van De Rechtbank. Rechter Cantara is een man van het volk, hij behandelt elke zaak met een grote passie voor zijn job. Met zijn humor en vele wijsheden, zorgt hij voor een relativerende noot, zonder het recht uit het oog te verliezen. Hij behandelt voornamelijk zaken over snelheid, drugs of alcohol in het verkeer en vluchtmisdrijven.  

Onderzoeksrechter Miriam Schoors

Miriam Schoors is onderzoeksrechter in Leuven (Vlaams- Brabant). En vergis u niet: “Het is niet omdat ik er niet streng uitzie, dat ik geen strenge beslissingen neem, hoor.” Als onderzoeksrechter behandelt ze vooral zaken over diefstal, jonge dealers en partnergeweld.

Correctionele rechter Sandrine Hermant

Sandrine Hermant is rechter in de correctionele rechtbank van Charlerloi (Henegouwen). Een opvallende rechter, eentje die niet op haar mond is gevallen en haar stem durft te verheffen tijdens zittingen. Tegelijkertijd is ze ook een zeer begripvolle rechter, tijdens haar zittingen bestaan er geen domme vragen.  Haar zaken gaan over geweld, zware drugs, doodslag…

Politierechter Chris De Roy

Chris De Roy is politierechter in Sint- Niklaas (Oost- Vlaanderen). Een strenge rechter, die wekelijks volle – natuurlijk mooi gespreid in coronatijden – zittingszalen voor zich krijgt. Hij behoudt steeds zijn kalmte, maar laat niet met zich sollen. Chris De Roy ontfermt zich over zaken met betrekking tot drank en drugs in het verkeer en vluchtmisdrijven, over agressief rijgedrag en chauffeurs die toch blijven rijden terwijl ze hun rijbewijs kwijt zijn. Hij schuwt het uitdelen van het alcoholslot niet.

Vrederechter Jan Vandeborne

Vrederechter Jan Vandeborne is vrederechter in Maasmechelen (Limburg). Limburg boven. Een meelevende rechter die graag luistert naar de mensen die voor hem staan. Een goedlachse man die ook verzoeningszittingen houdt en vaak op plaatsbezoek gaat.

Onderzoeksrechter Laurence Wauthier

Laurence Wauthier is onderzoeksrechter in Charlerloi (Henegouwen). Ze behandelt vooral zaken die te maken hebben met partnergeweld, slagen en verwondingen, belaging…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 september 2021 /