Finale Junior Songfestival met Jeangu, Emma Heesters en Rolf Sanchez

Jeangu Macrooy, Emma Heesters en Rolf Sanchez jureren in finale Junior Songfestival. Zij beoordelen MELODY, Priscilla, SH!NE en Ayana. Tijdens deze spannende finale worden de finalisten bijgestaan door publiek in de zaal. Wie van de vier acts Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Junior Songfestival in Parijs is te zien op zaterdag 25 september. De presentatie ligt in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder. Te kijken op zaterdag 25 september om 19.20 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Jeangu Macrooy, Emma Heesters en Rolf Sanchez in jury

Jeangu Macrooy: “Het Junior Songfestival zorgt ervoor dat jong talent een podium krijgt. Dat is belangrijk, er zijn zoveel jonge talenten die heel veel in hun mars hebben en dat mag gezien worden. Samen met Emma en Rolf ga ik genieten van de finalisten en ze hier en daar tips geven die ze hopelijk in hun verdere muzikale carrière mee kunnen nemen.”

Vak en kinderjury

Tijdens de nationale finale worden de vier finalisten niet alleen beoordeeld door de vakjury, maar ook door de kinderjury. De winnaar en oud-finalisten van vorig jaar Unity, Jackie & Janae en Robin geven dit jaar de punten aan de acts namens de kinderjury. Begin juni is bekendgemaakt wie er op het grote podium staan op 25 september.

Finalisten Junior Songfestival

  • SH!NE
  • Priscilla
  • Ayana
  • MELODY

SH!NE

De groep SH!NE bestaat uit Loïs (12), Lyova (14) en Jade (12). Het is voor het eerst bij het Junior Songfestival dat er een groepje met één jongen en twee meisjes meedoet. Hun liedje heet ‘A Million Little Things’ en gaat over het genieten van de kleine dingen in het leven.

Priscilla

Priscilla (12) en Ayana (14) betreden allebei solo het podium. Ondanks dat Priscilla haar nummer ‘Be Alright’ alleen zingt, staat ze wel samen met 4 danseressen op het podium. Haar vrolijke nummer gaat over dat je geen zorgen hoeft te hebben, maar lekker kunt gaan dansen. En als je de ‘vibe’ voelt, dan komt alles goed.

Ayana

Ayana treed op met ‘Mata Sugu Aō Ne’ (Als ik je weer zie) en gaat over dat je naar iemand toe wilt die ver weg is. Dat je diegene elke dag mist en zou wensen dat je kon vliegen zodat je bij die persoon kan zijn.

MELODY

De laatste finalist is de meidengroep MELODY, die bestaat uit de vijf meiden Soline (12), Faye (13), Mirre (14), Angelina (14) en Ceder (13). Hun liedje heet ‘Niet wat vrienden doen’. Zoals de titel al aangeeft gaat het nummer over vriendschap, maar ook over de strijd: ga ik voor de jongen die mijn vriendin ook leuk vindt? Luister ik naar mijn hoofd of naar mijn hart?

Junior Songfestival

Het belooft een muzikale maar vooral spannende avond te worden waarna een van de acts zich na deze avond mag gaan voorbereiden op de internationale finale in Parijs op 19 december. De voorbereidingen van de finalisten voor de finale zijn te volgen via het YouTube-kanaal van Junior Songfestival.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 september 2021 /