Maak dat de kat wijs | programma over spreekwoorden op Ketnet

Maak dat de kat wijs is de nieuwe videoreeks van Ketnet, waarin de Ketnet-wrappers gaan uitzoeken of spreekwoorden kloppen. Kun je ze letterlijk nemen. De reeks is te zien op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Maak dat de kat wijs

Maak dat de kat wijs is een videoreeks gebaseerd op een aantal spreekwoorden die de Ketnetters tijdens hun schoolcarrière uit het hoofd moeten leren en waar ze geregeld toetsen over krijgen. Maar kloppen die spreekwoorden wel? Stoot een ezel zich nooit twee keer aan dezelfde steen?  Dansen de muizen echt op tafel als de kat van huis is? Kan je het horen wanneer het dondert in Keulen? De Ketnet-wrappers nemen al deze spreekwoorden heel letterlijk en gaan na of ze ook daadwerkelijk kloppen.

Spreekwoorden

Wist je dat er zelfs een Van Dale junior spreekwoordenboek is? In dit Van Dale Junior Spreekwoordenboek komen kinderen veel te weten over de betekenis en het gebruik van allerlei spreekwoorden en uitdrukkingen en ze leren meteen ook waar de uitdrukkingen vandaan komen. Het boek telt maar liefst 550 pagina’s – kortom volop informatie voor wie er na Maak dat de kat wijs (Ketnet) niet genoeg van kunt krijgen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 september 2021 /