Stand van Nederland, Generatie Next | persoonlijke verhalen achter cijfers

Programmamakers en twintigers Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder gaan in Stand van Nederland, Generatie Next op zoek naar vragen op antwoorden. Zo ontdekken we persoonlijke verhalen achter de cijfers. Nieuwe afleveringen zijn te kijken vanaf vanavond – 9 september – om 22.30 uur bij WNL op NPO 2.

Stand van Nederland: Generatie Next

Stand van Nederland: Generatie Next wordt gemaakt door de drie jonge tv-makers Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder. Zij hebben een bovenmatige interesse in economie en geld. Ze hebben vragen die hun generatiegenoten aangaan, maar ook hun ouders en grootouders. Want hoe valt onze welvaart veilig te stellen?

Geld in Nederland

Want in dit land van uitersten is er een ding dat ons allemaal verbindt. En dat is geld. Geld maakt de economie en of je dat leuk vindt of niet, de economie maakt de maatschappij. Een systeem waar iedereen in zit en wat niemand begrijpt.

Nederlandse economie

De makers – Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder – representeren de jonge werkende generatie. Zij moeten, met een flinke staatsschuld in hun nek de economie de komende jaren weer goed laten draaien. En dat kunnen en willen ze ook. Natuurlijk kunnen ze dat. Maar ze vragen zich wel overal bij af: hoe dan? En kan en moet dat niet anders? Het begint allemaal bij hun eigen verwondering. Stand van Nederland duikt in de economie van ons land.

Foto: Seizoenspresentatie NPO / WNL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 september 2021 /