Govert Schilling op zoek naar de oorsprong van de mens

Wetenschapsjournalist Govert Schilling maakt een reis langs wetenschappelijke ontdekkingen over onze verre voorouders. Zijn bevindingen zijn te zien in de nieuwe serie Govert naar de oorsprong van de mens. Deze wordt vanaf vrijdag 27 augustus om 22.15 uur uitgezonden bij de NTR op NPO2.

Govert naar de oorsprong van de mens

Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe? In deze nieuwe zesdelige serie gaat wetenschapsjournalist Govert Schilling op zoek naar de oorsprong van de mens. Hij bezoekt bijzondere plekken en fascinerende opgravingen en duikt in onze biologische evolutie. Meekijkend over de schouders van gedreven wetenschappers gaat hij op zoek naar antwoorden. Dit is een productie van Tuvalu media.

Wetenschappelijke ontdekkingen

Inmiddels lopen er 7,5 miljard mensen op de aarde rond. We zijn met veel en al sinds onze eerste stap op de maan zijn we op zoek naar andere bestemmingen buiten onze eigen planeet. Onze ontdekkingsdrift begon al voor het ontstaan van de moderne mens. Govert Schilling maakt een reis langs de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen over onze verre voorouders. Hij houdt de huidige stand van de mensheid tegen het licht en hoort hoe wetenschappers denken over onze toekomst. Het programma Govert naar de oorsprong van de mens gaat op zoek naar antwoorden in eigen land, maar reist ook naar Zuid-Afrika, Georgië, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje.

Govert Schilling

Govert Schilling (1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, onder andere voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, onder andere in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Eerder maakt hij met de NTR de serie Govert naar de grenzen van het heelal.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2021 /