Denken aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden

Goed nieuws voor de liefhebbers André van Duin en Janny van der Heijden (die je voor het eerst samen zag in Heel Holland Bakt). Ze gaan weer op reis door Nederland vanaf het water voor een nieuw seizoen Denkend aan Holland. De nieuwe afleveringen zijn te zien vanaf maandag 23 augustus rond 21.25 uur.

Denkend aan Holland

In Denken aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny van der Heijden kan André van Duin veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan, de teckel van Janny.

Route Denkend aan Holland (zomer 2021)

De route van Denkend aan Holland start deze keer in Amsterdam aan het IJ. Vanaf daar varen ze met hun boot de Pollux richting de Zaanstreek. Over de Voorzaan varen ze bijvoorbeeld door Zaandam. Maar je kunt ook genieten van de Zaanse Schans en de oude molens en Zaanse huisjes bewonderen. Verder komen ze langs De rijp, Eilandspolder en De Woude. Welke routes ze verder afleggen,

Aandenken aan Holland

Aansluitend kun je online kijken naar de webserie Aandenken aan Holland. Hierin gaat Janny van der Heijden terug naar de vaarroutes uit de vier afleveringen van Denkend aan Holland. Op de routes gaat ze op zoek naar culinaire souvenirs uit de omgeving.

Nieuw seizoen: Elfstedentocht

Ben jij een liefhebber van dit programma, dan heb ik ook goed nieuws. Er komt namelijk ook een winters seizoen van Denkend aan Holland aan. Hierin varen Janny van der Heijden en André van Duin de Elfstedentocht. Het is volgend jaar namelijk precies 25 jaar geleden dat de laatste tocht werd verreden. Het belooft een bijzondere tocht over de prachtige Friese sloten, kanalen en meren te worden. 

Hieronder al een korte beschrijving, maar het precieze uitzendmoment weten we nog niet. Via onze nieuwsbrief (die max. 1x per week wordt verzonden) houden we je op de hoogte van alle nieuwe programma’s, films en series.

It giet oan!

It giet oan! In een speciaal seizoen van Denkend aan Holland volgen Janny en André de Elfstedentocht. Hoe is het om deze route per boot af te leggen? En is het überhaupt leuk om in de winter te varen? Kortom: een compleet nieuwe vaarervaring voor het bekende duo, inclusief muts en warme chocolademelk. Janny en André ontdekken Friesland vanaf het water en bezoeken bijzondere plekken waar het water hen brengt, uiteraard allemaal met een connectie met de welbekende tocht.

Foto: Omroep MAX – Roland J Reinders

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 augustus 2021 /