Darten op tv bij VTM 2 én Darts On Tour in Vlaanderen

Zelf een ‘180’ of ‘bullseye’ gooien? VTM 2 brengt darts tot bij de Vlaming tijdens Darts On Tour. In vijf Vlaamse steden kun je zelf een pijltje gooien. Daarnaast kun je vanaf 17 juli weer genieten van darten op tv. Deze zomer kun je op VTM 2 kijken naar World Matchplay Darts 2021.

Darts On Tour

Dat darts hot is, kan niemand ontkennen. Na de grootste darters aan het werk te zien in verschillende competities bij VTM 2, is het aan Vlaanderen om zelf een pijltje te gooien. VTM 2 lanceert deze zomer Darts On Tour. Van zondag 18 juli tot en met zaterdag 14 augustus trekt de dartstruck van VTM 2 doorheen Vlaanderen en houdt halt in vijf steden: Sint-Niklaas, Middelkerke, Roeselare, Lier en Vilvoorde. Alle amateurspelers in Vlaanderen kunnen er zelf een gooi doen naar talloze prijzen.

Locatie Darts On Tour in Vlaanderen

  • Sint-Niklaas, Grote Markt – zondag 18 juli
  • Middelkerke, Epernayplein – woensdag 21 juli
  • Roeselare, Polenplein – zaterdag 24 juli
  • Lier, Grote Markt- zaterdag 31 juli
  • Vilvoorde, Grote Markt – zaterdag 14 augustus

Darten voor prijzen bij roadshow van VTM 2

Per drie wordt er telkens een wedstrijd gespeeld in de dartstruck van VTM 2. Wie op het einde van de dag de hoogste score haalt, wint een reis. Bij een ex aequo gaat de eerste darter die de hoogste score wist te behalen met de hoofdprijs lopen. Kristine Willems, Channel manager VTM 2 vertelt: “Mede dankzij onze eigen Dancing Dimi is Vlaanderen steeds meer fan geworden van het darts. Met deze roadshow langsheen vijf Vlaamse steden willen we nóg meer mensen bereiken en kennis laten maken met het verslavende spelletje. De start van Darts On Tour is trouwens niet toevallig gekozen. Dat weekend schieten de dartspro’s ook in actie bij VTM 2 tijdens het prestigieuze World Matchplay Darts 2021. Voor een portie straffe darts is er maar één adres: VTM 2.”

World Matchplay Darts 2021

Goed nieuws voor de vele fans van het darts. Vanaf 17 juli kunnen VTM 2-kijkers negen dagen lang darts kijken tijdens de World Matchplay Darts 2021. Alle pijlen zijn gericht op landgenoot Dimitri Van den Bergh. Hij schreef vorig jaar sportgeschiedenis en zal als regerend kampioen zijn titel verdedigen. Vorig jaar rekende Dancing Dimi af met de Schot Gary Anderson. Hij ging aan de haal met 167.000 euro. En steeg naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst. Maakt hij het opnieuw waar?

Live kijken naar darten

De prestigieuze competitie keert na een jaar afwezigheid – omwille van corona – terug naar zijn oude thuis in de Winter Garden in Blackpool (Engeland). In totaal strijden 32 spelers om de overwinning: de beste zestien spelers van de Professional Darts Corporation (PDC) worden vergezeld door de zestien beste spelers van de ProTour-rangorde. Commentatoren van dienst zijn Rudy Lanssens en Jan Rummens. Vanaf 17 juli kan iedereen de wedstrijden van World Matchplay Darts 2021 live volgen. Het darten is elke dag te zien om 20.00 bij VTM 2. Op zondag 18 juli is er ook een middagsessie om 14.00 en een avondsessie om 20.30. De finale is op zondag 25 juli om 21.30 te zien bij VTM 2.

Foto: VTM met Kim Huybrechts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juli 2021 /