Andere Tijden Sport: De map van ’88 met o.a. Hans van Breukelen

Andere Tijden Sport: De map van ‘88 is aanstaande zondag 4 juli om 22.00 uur te zien op NPO1. Met in deze uitzending een ontmoeting tussen Hans van Breukelen en Frank Mill. Met deze aflevering over het EK van 1988 trapt de zomerreeks van Andere Tijden Sport af. Dit sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR wordt gepresenteerd door Tom Egbers.

EK 1988 – Oranje succes

Het is de enige voetbal-triomf van Nederland. Het EK van 1988. ‘Bijna’ alles is er al over gezegd en geschreven. Denken we. Maar Andere Tijden Sport onthult iets dat liefst 33 jaar verborgen bleef. Eindelijk krijgen we inzicht in de tactische besprekingen, de aanpak en de twijfels van succescoach Rinus Michels en zijn staf. Michels’ assistent, Nol de Ruiter, hield tijdens het toernooi namelijk alles bij in een grote zwarte map. Wat gebeurde er bijvoorbeeld in aanloop naar de beladen halve finale tegen West-Duitsland?

Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport gaat met Nol de Ruiter, Hans van Breukelen, Jan Wouters en Erwin Koeman op jacht naar de geheimen van de map van ’88. Op bezoek bij Nol de Ruiter krijgt Tom Egbers de map in handen. Wat staat erin? En herkennen Erwin Koeman en Jan Wouters wat ze lezen?

Hans van Breukelen vs Frank Mill

Oud-doelman Hans van Breukelen gaat – met de map – naar Hamburg voor een ontmoeting met voormalig West-Duits international Frank Mill. Ook over Mill heeft Nol de Ruiter iets opgeschreven. Tijdens de halve finale in 1988, in hetzelfde Hamburg, botsten Van Breukelen en Mill hard met elkaar. Het is tijd voor een nieuwe ontmoeting, 33 jaar na dato.

Voetballiefhebber? Kijk dan ook de documentaires over Memphis Depay (van niet de minste, namelijk Jessica Villerius), Ronald Koeman en Thomas Meunier. Stuk voor stuk interessante documentaires.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 juli 2021 /