Dwars door de Lage Landen met Arnout Hauben

De Nederlandse kijkers kunnen vanaf vanavond – zaterdag 19 juni om 20.35 uur – kijken naar Dwars door de Middellandse Zee. Daarnaast is er goed nieuws! Het team met Arnout Hauben, Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone) is vertrokken op een nieuw avontuur: Dwars door de Lage Landen.

Dwars door de Lage Landen

Eind mei is het drietal gestart met hun reis Dwars door de Lage Landen. Ze lopen hiervoor door België en Nederland. Ze lopen van Oostende naar Pieterburen; dat gelegen is in het uiterste noorden van Nederland. Het belooft weer een avontuurlijke voettocht te worden, waarbij we meer gaan ontdekken over de geschiedenis van beide landen.

Pieterpad

De voettocht is 900 kilometer lang en start op het strand van de koningin der badsteden: Oostende. Arnout Hauben en zijn team stappen via de GR-wandelpaden via Antwerpen richting Maastricht. Eenmaal de grens over volgen ze het legendarische Pieterpad dat hen 500 kilometer pal naar het noorden van de Lage Landen leidt. 

Arnout Hauben

Onderweg spreekt Arnout Hauben in zijn gekende stijl, gepassioneerd door menselijke verhalen en geschiedenis, met de voorbijgangers die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. Die passie weet de presentator als geen ander ook op zijn gesprekspartners én op de kijkers over te brengen. 

2022 op tv in België en Nederland

Dwars door De Lage Landen wordt een avontuurlijk, optimistisch en historisch reisprogramma. De opnames van het programma lopen de hele zomer lang. Het programma wordt in 2022 uitgezonden in België (op Eén) en in Nederland (op NPO2). Het is een programma van productiehuis De chinezen voor Eén en VPRO.

Foto: De chinezen – VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juni 2021 /