FTBLL – Can you kick it van Marco Gerris op tv

In de docufilm FTBLL – Can you kick it brengt regisseur en choreograaf Marco Gerris een hommage aan dansvormen en disciplines die zijn geworteld in het straatleven. Het artistieke reisverhaal van breakdance, freestyle voetbal en straatvoetbal met de stad als decor is vanavond – vrijdag 28 mei – om 22.20 uur te zien bij de NTR op NPO 3.

FTBLL – Can you kick it

Al dansend en voetballend reclaimen acht performers de stad met indrukwekkende bewegingen die de zwaartekracht tarten. Iconische Amsterdamse plekken, zoals Koninklijk Theater Carré, vormen het toneel voor hun flitsende voetenwerk en soepele acties. Deze hypnotische danssequenties worden afgewisseld met dieptegesprekken waarin de hoofdrolspelers ontvouwen wat ze beweegt. Panna’s, powermoves en speels camerawerk maken er een gestructureerde chaos van die je de adem beneemt.

Edward van Gils, Kid Colombia, Pola Gomez en meer

We zien onder andere de straatvoetbal legende Edward van Gils. Waarom vindt hij straatvoetbal een belangrijk maatschappelijk instrument? Breakdance kunstenaar Jeffry Verschoor Sowa alias Kid Colombia is één van de beste B-boys ter wereld. Hoe verhoudt hij zich tot de voetballers? Pola Gomez is freestyle voetbalkoningin. Wat drijft haar en hoe begeeft zij zich in deze mannenwereld? Diverse kampioenwaardige B-boys en artiesten uit verschillende domeinen laten hun speciale skills zien.

Marco Gerris

Marco Gerris is choreograaf, regisseur en artistiek leider van ISH Dance Collective. In 2010 regisseerde hij de dansfilm Hyperspace, in samenwerking met de NTR en Cinedans. Gerris ontving in 2020 de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor zijn bijzondere en langdurige inzet voor cultuur. FTBL – Can you kick it is onderdeel van NPO Cultuur waarmee de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium biedt aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen.

Foto: NTR – Sjoerd Derine

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 mei 2021 /