Concert Metropole Orkest en Nederlandse hiphop artiesten (101BARZ)

Winne, Hef, Adje, Crooks, Fresku, MocroManiac, Latifah, Josylvio, Kevin, Broederliefde, Eves Laurent, Frenna en Jonna Fraser in concert samen met het Metropole Orkest. Onder leiding van dirigent Phil Meadows brengen het orkest en de Nederlandse hiphop artiesten een ode aan hiphop-platform 101Barz. 101Barz featuring Metropole Orkest is vanavond – woensdag 26 mei – om 20.30 uur te kijken bij BNNVARA op NPO 3.

Metropole Orkest & hiphop artiesten

Het Metropole Orkest en de beste artiesten uit de Nederlandse hiphop-scene ontmoeten elkaar in Koninklijk Theater Carré ter ere van het vijftienjarig bestaan van 101Barz. Het hiphop platform stond aan het begin van de carrières van de meeste hiphopartiesten die vandaag de dag de hitlijsten vullen. In het afgelopen anderhalve decennium gaf presentator Rotjoch honderden rappers een podium vanuit zijn studio in Hilversum, wat resulteerde in historische momenten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. In dit speciale project brengen de grootste artiesten uit de afgelopen 15 jaar, onder begeleiding van het Metropole Orkest, de kijker terug naar hun meest legendarische momenten bij het platform.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

101Barz

Vanaf 31 mei zijn er op het kanaal van 101Barz zes mini-docu’s te zien. Daarin worden Rotjoch en de artiesten gevolgd op hun weg naar Carré. En blikken ze samen terug op 15 jaar 101Barz.  Grondlegger en host van 101Barz, Rotjoch vertelt: “Dit was op muzikaal vlak het grootste project dat ik ooit heb geproduceerd. Het zijn rauwe, ongecensureerde sessies die zijn vertaald naar een orkestrale voorstelling. Zoiets is nog nooit in Nederland gedaan en ik denk ook niet in de wereld. Het smolt zo goed in elkaar, het was meer dan amazing. Ik ben trots en dankbaar naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt.”  

Metropole Orkest

Robert Soomer, Artistiek Manager Metropole Orkest: “Het Metropole Orkest speelt de muziek van nu. Hiphop is enorm populair en heeft een grote relevantie. De roots van zowel de hiphop als het Metropole Orkest liggen in de jazz. Mede daarom was het al een tijd onze wens een hiphop-programma te maken. Dat we dat met het leidende hiphop-platform van Nederland en een aantal geweldige artiesten kunnen doen is ultiem.”

Ik ben hier zelf ontzettend benieuwd naar! Ik geniet keer op keer weer van de samenwerkingen van dit orkest met bekende artiesten. Zo kan ik nog steeds genieten van de muziek van het orkest en Within Temptation. Ik ben dus heel erg nieuwsgierig naar de hiphop sound van dit veelzijdige orkest.

Foto: BNNVARA – Lowiegraphy

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 mei 2021 /