Kelly Pfaff en Arjen Spittael in Waar voor je Geld op VTM2

Kelly Pfaff is de presentatrice van het nieuwe VTM2-programma Waar voor je Geld. Dit is de Vlaamse versie van het Nederlandse Voor Hetzelfde Geld, dat in Nederland door Natasja Froger wordt gepresenteerd. Kelly Pfaff gaat samen met makelaar Arjan Spittael op zoek naar interessante huizen voor kandidaat-kopers. Te kijken vanaf vanavond – maandag 10 mei – om 21.35 uur bij VTM2.

Voor Hetzelfde Geld

Waar haal je in de immomarkt het meeste uit je geld? En vind je verderop misschien meer waar voor je geld? Dat zoekt Kelly Pfaff uit in het nieuwe Waar voor je Geld? Of te wel de remake van het programma dat je in Nederland kunt kennen als Voor Hetzelfde Geld met Natasja Froger.

Waar voor je Geld

Kelly Pfaff stuurt elke aflevering een koppel, dat op zoek is naar hun droomwoning, op speeddate met drie huizen of appartementen. Daarvoor krijgt ze de hulp van makelaar Arjen Spittael, naar eigen zeggen 1m97 immoplezier. Arjen Spittael zoekt voor de kandidaat-kopers dé woonsten die waar voor hun geld bieden. In één van de huizen mogen ze meteen enkele dagen verblijven. Een unieke kans die geen enkele kandidaat-koper ooit krijgt.

Natuurlijk zit er een verrassingselement in de show. De deelnemers weten namelijk niet waar het huis staat. Ze rijden er geblinddoekt heen. Puur op basis van de woning, kiezen ze dus het huis waar ze hun intrek in nemen. Ze leren niet alleen de woning, maar ook de buren en omgeving beter kennen in die proef week. Vervolgens valt de beslissing: brengen ze een bod uit of niet?

Kelly Pfaff

Kelly Pfaff: “De meeste Vlamingen twijfelen sinds de coronacrisis over hun manier van wonen en willen hun leven omgooien. In Waar voor je Geld? ontdek ik hóe anders ze het nu willen. Alleen in dit programma krijgen koppels de uitzonderlijke kans om hun droomhuis of -appartement uit te testen, de regio te verkennen, de buren te ontmoeten en het woon-werkverkeer uit te proberen alvorens het effectief te kopen. Het is plezant dat ik het hele land mag doorkruisen om iemands droomwoning te vinden. Ik ben zelf ook altijd gefascineerd geweest door zoektochten op de immo- en huizenmarkt.”

Arjen Spittael

Makelaar Arjen Spittael: “Sinds corona is er veel veranderd in de huizenmarkt. Iedereen is anders beginnen kijken naar zijn huis of appartement, en het lijkt of iedereen op zoek is naar meer ruimte. Al zijn de meeste Vlamingen ook wel verknocht aan hun eigen regio en missen ze zo kansen op leuke huizen verderop. Want enkele kilometers verder vind je misschien meer waar voor je geld. Door de woonst te mogen testen, beginnen de koppels ook open te staan voor een woning of regio waar ze nog niet aan hadden gedacht en openen we hun ogen. Dat is uniek.”

Aflevering 1 Waar voor je geld

In de eerste aflevering maken we kennis met Lien (33) en René (31) uit Erpe Mere. Ze hebben een budget van 550.000 euro, waarbij ze ruimte zoeken voor de sport- en voedingscoaching van René en de diertjes van Lien. Makelaar Arjen Spittael heeft in Oost-Vlaanderen drie woningen gevonden.

  • Het eerste huis is gelegen in Herzele met als prijskaartje 410.000 euro. 288 m² bewoonbare oppervlakte betekent bijna een verdubbeling van hun huidige woonst. De hele woning ademt sixties retro met zeeën van ruimte, maar ook redelijk wat renovatiewerk. 
  • Ook het tweede huis staat in Herzele voor 349.000 euro en is volledig afgewerkt op enkele details na. Met 252 m² is er veel ruimte voor weinig geld. Ondanks de grote ruimtes en de ruime tuin, ligt de prijs per m² hier 45% lager dan hun huidige woning. “Hier zie je dat je voor minder geld wel meer oppervlakte kan krijgen”, klinkt het bij René.
  • In Zaffelare staat het grootste en duurste huis van de drie: 410 m² voor 550.000 euro. Het gaat om een instapklare woonst met handelspand, wat zorgt voor een interessante huuropbrengst. Maar wanneer Lien & René hun blinddoek afnemen, is het schrikken wat het handelspand inhoudt: een uitvaartcentrum…

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2021 /