Typisch Harderwijk (en Hierden) op tv

De liefhebbers van Typisch kunnen vanaf vanavond – woensdag 5 mei om 19.20 uur – bij de EO op NPO 2 kijken naar Typisch Harderwijk. De reeks strijkt neer bij het Veluwemeer en volgt inwoners uit het oude vestingstadje Hierden en het nabijgelegen Hierden.

Typisch Harderwijk

Over de boulevard, langs het water, door weilanden en bossen en natuurlijk in de oude binnenstad volgt Typisch het dagelijks leven van bijzondere en markante bewoners. Ook in deze plek aan het Veluwemeer wonen heel veel bijzondere mensen.

Excentrieke bewoners

In de eerste week van Typisch Harderwijk maakt de kijker onder meer kennis met de excentrieke Martin die een beginnende ziekte bestrijdt met een aanstekelijke dosis levenslust. Ook kan de kijker meeleven met Kars die afscheid wil nemen van wat overtollige kilo’s. Zwanenvrouwtje Agnes wordt gevolgd in haar oneindige dierenliefde voor haar gevleugelde vrienden. En een oude bekende, Gerrit uit Typisch Veluwe (februari 2019), maakt opnieuw zijn opwachting nu hij een bijna megalomaan Lego-project onder handen neemt. 

Nog meer bijzondere inwoners Harderwijk en Hierden

In Typisch Harderwijk maakt de kijker verder kennis met bedrijfsarts Godelieve die een bijzonder dierenrijk in haar atelier creëert. Ronald en Arina runnen aan huis een bijzonder post- en pakketkantoor. Patrick maakt onvoorstelbare kunstwerken van oud ijzer en afgedankt gereedschap. En Christien ontfermt zich zo’n beetje over ieder dier dat oud, ziek of afgedankt is. Deze en nog meer bijzondere bewoners zijn vanaf woensdag 5 mei te volgen in Typisch Harderwijk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 mei 2021 /