Op een ander bij Play5 (Vlaamse Jouw vrouw, mijn vrouw)

Play 5 heeft het nieuwe programma Op een ander aangekondigd. Als ik zo de omschrijving lees, dan moet ik meteen denken aan Jouw vrouw, mijn vrouw. Waar in dat programma alleen de mama’s van gezin ruilden, kan het hier gaan om de mama of papa. Ontdek alles over Op een ander. Te zien vanaf vanavond – dinsdag 20 april – om 20.35 uur bij Play5 en Goplay.be.

Op een ander

Wat gebeurt er als twee totaal verschillende mensen wisselen van gezin? Wat gaat goed, en wat kan anders of beter? Zijn er veel huisregels of misschien net geen regels te bespeuren? In totaal wisselen de mama of papa voor 4 dagen van gezin. Ze leven mee volgens de huisregels van het andere gezin, mààr mogen na een paar dagen ook eens de lakens uitdelen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.  

Jouw vrouw, mijn vrouw

De eerste gezinnen die zich wagen aan het avontuur van Op een ander zijn de familie Van Herck en de familie Van Guyze. Debby Van Herck en Delphine Steelandt ruilen hun eigen gezin om enkele dagen mee te leven in het dagdagelijkse leven van anderen. Kortom: we hebben hier te maken met een Vlaamse Jouw vrouw, Mijn vrouw. Een programma waar we in Nederland jarenlang van konden genieten (zelfs met BN’er versies).

Familie Van Herck

De familie Van Herck is een nieuw samengesteld gezin met twee tienerdochters (Luna en Zoë) in Schoten, beide werken ze als ambulanciers in de regio Borgerhout. “amen werken valt heel goed mee, ik begrijp haar zonder iets te zeggen en dat maakt van ons een goed duo”, aldus Steven Van Herck.

Familie Van Guyze

Het fitcouple Delphine Steelandt en Bert Van Guyze runnen saen een fitnesszaak in het West-Vlaamse Koekelaere. Ze hebben een zoontje van vijf jaar oud, die Marcel heet. Delphine vertelt: “Fit en gezond zijn is meer dan voeding en beweging, het is een algemeen plaatje van u goed voelen in u hoofd en u vel.”

Suikerverslaving en friet

Gezonde voeding en een evenwichtig leven is namelijk erg belangrijk voor de familie Van Guyze. Zo schrijft instamom Delphine Steelandt haar eigen boeken over gezond leven, voeding, beweging en mindset. Tja, als je dat vergelijkt met het eetpatroon van de familie Van Herck… Daar zijn vooral talrijke blikjes frisdrank en ongezonde voeding terug te vinden in het eetpatroon. Dit gebeurt voornamelijk onder invloed van de liefde voor friet van Steven. De familie zal via Delphine kennis maken met gevarieerde voeding met oog voor voedzame combinaties. Steven drinkt gemiddeld 10 blikjes cola per dag. Lukt het Delphine om Steven af te helpen van zijn suikerverslaving? je ziet het in de eerste aflevering van Op een ander bij Play5.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /