Documentaire Afscheid van de Admiraal Rob Bauer bij MAX

Afscheid van de Admiraal: is een bijzondere documentaire over Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer. Deze is op zondag 18 april om 18.10 uur op NPO 1 te kijken bij Omroep MAX.

Afscheid van de Admiraal

In de documentaire Afscheid van de Admiraal volgt Omroep MAX de hoogste baas van de krijgsmacht in zijn laatste jaar voordat zijn opvolger aantreedt. Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer heeft op donderdag 15 april 2021 het commando over de Nederlandse krijgsmacht overgedragen aan generaal Onno Eichelsheim. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Commandant der Strijdkrachten

In de documentaire maakt de kijker kennis met luitenant-admiraal Rob Bauer, de man die 3,5 jaar aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer maakt komend jaar een volgende stap in zijn carrière. Bauer wordt in Brussel voorzitter van het Militair Comité van de NAVO. Naar verwachting wordt hij in juni 2021 aangesteld. In Afscheid van de Admiraal leert u de mens achter de hoogste militair van Nederland kennen.

Rob Bauer

Zo gaat Jan Slagter bij de familie Bauer thuis op bezoek. In aanwezigheid van zijn kinderen wordt uitgebreid gesproken over het gezinsleven, Defensie, zijn ambities en de nieuwe uitdaging in Brussel. Ook zijn moeder en zijn beste vriend komen aan het woord. Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, de voorganger van Bauer bij de NAVO, legt uit waarom admiraal Rob Bauer zo geschikt is voor deze functie.

Nederlandse krijgsmacht

De afgelopen jaren heeft admiraal Rob Bauer onder meer een belangrijke stempel gedrukt op veranderingen binnen de Nederlandse krijgsmacht na jarenlange tekorten. Wat bewoog hem? En voor welke keuzes kwam hij te staan? Door corona zag het laatste werkjaar er bovendien anders uit dan gepland. In plaats van het bezoeken van missiegebieden kreeg admiraal Bauer er een missie in eigen land bij.

Kanon afvuren op zee

De camera volgt hem voor deze documentaire bij zijn uiteenlopende werkzaamheden. Zo bezocht MAX samen met hem het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar werden Nederlandse militairen ingezet in de strijd tegen corona. En gaf hij een lezing aan een groep Leidse politicologie studenten. Tijdens zijn afscheidswerkbezoek bij de Koninklijke Marine in Den Helder stelt men admiraal Bauer nog fysiek op de proef. Als klap op de vuurpijl mocht de admiraal nog één keer als CDS een kanon afvuren op zee.

Foto: Omroep MAX / Defensie.nl

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2021 /