Vroege vogels: wilde dieren als wolf, lynx en goudjakhals in Nederland

Wolven, goudjakhalzen, wilde katten en misschien zelfs ooit de lynx… Deze grote roofdieren (her)ontdekken Nederland! De aflevering van Vroege Vogels van vanavond – 9 april – staat dan ook helemaal in het teken van deze wilde dieren. Te zien om 19.55 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Wilde dieren in Nederland

Het aantal wolven in Nederland blijft maar stijgen, maar ook de onbekendere roofdieren voelen zich hier steeds meer thuis. Zo is de wilde kat op zoek naar nieuw leefgebied binnen de grenzen en lijkt het nog maar een kwestie van tijd of de goudjakhals vestigt zich ook hier. Wat voor invloed hebben deze dieren op onze natuur? Hoe voorkomen we dat ze schapen doden? En wat betekent de dood van een aangereden wolvin voor de populatie in Nederland – het wordt besproken in de Wilde-Dieren-special van Vroege Vogels.

Niets voor jou? Ontdek op Guidinc dan streamingtips.

Wilde Dieren special

In De Wilde-Dieren-special van Vroege Vogels gaan Menno Bentveld en Willemijn Veenhoven op onderzoek uit. Willemijn Veenhoven vertelt: “Vroege Vogels is een fantastisch programma, ik ben dol op de natuur. In de deze aflevering van het nieuwe seizoen gaan we op zoek naar roofdieren in Nederland. Onlangs is er een wolvin doodgereden en Vroege Vogels werd als enige programma gevraagd haar te komen filmen, dat wilden we zeker. Het was de eerste keer dat ik er één zag, wel een dode, helaas. Maar het belooft een spannende aflevering te worden.”

Vroege Vogels

De lente is begonnen en Vroege Vogels is terug. Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld trekken weer de natuur in voor de mooiste beelden en reportages. Naast de zoektocht naar zeldzame diersoorten binnen ons land zoomen zij ook in op het ‘allerkleinste’ leven in het nieuwe seizoen.

Wist je dat Menno Bentveld vanaf aanstaande zondag 11 april ook bij BNNVARA te zien is met een nieuw tv-programma. Hier ontdek je meer over Waterman.

Foto: BNNVARA.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 april 2021 /