Verloren Liefde in Alloo – wat als je partner jong komt te overlijden?

In de laatste aflevering van Alloo vertellen Vlamingen over hun Verloren liefde. Zo moest Walter afscheid nemen van zijn zwangere vrouw aan het begin van de coronapandemie. Te zien vanavond – woensdag 7 april – om 22.00 uur bij VTM.

Alloo

Luk ontmoet enkele Vlamingen die vroeger dan voorzien afscheid moesten nemen van hun partner. “Het is de wens van iedereen om zo lang mogelijk bij zijn partner te blijven. Als je man of vrouw dan plots wordt weggerukt uit je leven, verlamt en ontwricht dat álles”, aldus Luk Alloo. Kortom: weer een zeer indrukwekkende aflevering, nadat we dit seizoen al werden getrakteerd op meer pakkende verhalen, zoals die over Vlamingen die weten dat ze jong gaan overlijden.

Te zware kost? Via Guidinc ontdek je streamingtips.

Zwangere vrouw overleden aan corona

Vorig jaar, op 22 maart 2020, verloor Walter zijn vrouw Sylvie aan het begin van de coronapandemie. “Mijn zwangere vrouw werd ‘s morgens ziek. Ik bracht haar meteen naar het ziekenhuis en de volgende dag was ze overleden. Het was een combinatie van corona en een bacterie. Ze was amper 41.”

Ik moet hierbij ook denken aan het verhaal van acteur Stefaan Degand, die zijn vrouw en ongeboren kindje ook verloor door een bacterie. Hij schreef er het boek Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder over.

Weduwnaar met acht kinderen

Weduwnaar Walter vertelt verder: “We hebben zelfs geen afscheid kunnen nemen. Ik bleef plots alleen achter met onze acht kinderen.” Tijd om te rouwen heeft Walter naar eigen zeggen nog altijd niet gehad. “Ondertussen zijn we een jaar verder en ik sta nu fulltime in voor de verzorging van de acht kinderen. Gelukkig krijg ik van iedereen hulp.”

Partner overleden aan zelfdoding

Muzikant en muziekleerkracht Jonathan verloor zes maanden geleden zijn geliefde Melanie. “We leerden elkaar tien jaar geleden kennen en werden verliefd, maar ik heb nooit kunnen vermoeden dat ze worstelde met grote angsten. Die probeerde ze te verdoven met alcohol.” Uiteindelijk stapte Melanie uit het leven. “De situatie werd onhoudbaar en zorgwekkend, omdat ik haar niet op andere gedachten kon brengen. Tot ze het psychisch lijden niet meer aankon.”

Hoe je als partner met verlies door zelfdoding om kunt gaan, vertelde Anita Balm me in een openhartig interview.

De afleveringen van Alloo zijn ook terug te kijken op VTM GO.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 april 2021 /