Let Love Rule viert 20 jaar homohuwelijk

KRO-NCRV viert 20 jaar homohuwelijk met de speciale uitzending Let Love Rule. Deze uitzending is vanavond – woensdag 31 maart – te kijken om 21.10 uur bij NPO 3.

20 jaar homohuwelijk

Morgen – op 1 april – is het exact 20 jaar geleden dat Nederland het huwelijk openstelde voor stellen van hetzelfde geslacht. Na jaren strijd kregen zij eindelijk het recht om te trouwen. Nederland was hiermee het allereerste land ter wereld. Sinds die memorabele dag in 2001 zijn er duizenden huwelijken in ons land gesloten en hebben 27 landen sindsdien ons voorbeeld gevolgd.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Let Love Rule

Let Love Rule viert de liefde, maar laat ook zien waar LHBTIQ+’ers mee worstelen. Stellen, gezinnen en familieleden vertellen op de regenboogbank over hun ervaringen in binnen- en buitenland met LHBTIQ+-acceptatie en discriminatie en praten over hun hoop voor de toekomst. Verschillende bekende gasten komen langs in Let Love Rule. Denk bijvoorbeeld aan Anne-Marie Thus en Hélène Faasen en Dolf Pasker en Gert Kasteel werden 20 jaar geleden als eerste lesbische- en homokoppels voor het oog van de internationale pers in de echt verbonden.

En verder…

Jeangu Macrooy

Songfestivalafgevaardigde voor Nederland, Jeangu Macrooy, schuift aan op onze regenboogbank met zijn tweelingbroer, Xillan Macrooy. De broers hebben veel gemeen: ze lijken uiterlijk op elkaar, zijn beiden muzikant en delen dezelfde seksuele gerichtheid.

Rutger Vink en Thomas van Grinsven

Youtubers Furtjuh (Rutger Vink) en Thomas van Grinsven zijn collega’s en geliefden. Zij werden op straat uitgescholden en bedreigd vanwege hun homoseksualiteit.

Rick Paul van Mulligen, René van Bakel en Nina de la Croix

Acteur Rick Paul van Mulligen en acteur/scenograaf René van Bakel zijn getrouwd en hebben een zoon en een dochter met cabaretière/actrice Nina de la Croix. Met elkaar vormen zij een ‘regenbooggezin’.

Mercedes Coco

Mercedes Coco is programmeur bij een club en columnist, en haar vriendin Selma Hamouda, campagnestrateeg. De ouders van Mercedes accepteren haar relatie met Selma. Maar de ouders van Selma accepteren haar seksualiteit niet en Selma heeft daarom ook helaas geen contact meer met ze. 

Bijzonder huwelijk

Als kers op de taart volgt Let Love Rule de huwelijksvoorbereidingen van bruidegommen-to-be Roy de Geest en Febion Suydon uit Weert en zijn we getuige van hun bijzondere huwelijksdag.

Liefde voor iedereen

Met de speciale uitzending Let Love Rule besteedt KRO-NCRV aandacht aan dit heugelijke feit. Hiermee viert én omarmt KRO-NCRV de liefde, die van iedereen is. Naast aandacht voor dit jubileum op 1 april, besteedt KRO-NCRV deze zomer, net als afgelopen jaar, ook weer ruim aandacht aan de Pride Week met programma’s met en over de LHTBIQ+-gemeenschap en de acceptatie ervan.

Kortom een heel bijzondere aflevering! Ik heb de afgelopen tijd via ClubHouse veel met mensen uit de LHTBIQ+-gemeenschap gesproken (en naar hun verhaal geluisterd). Daardoor denk ik dat het goed is voor iedereen om zo’n programma te kijken. Mijn ogen zijn echt geopend de laatste tijd… Want ja het homohuwelijk is er, maar benieuwd wat de gasten verder vertellen over de acceptatie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2021 /