Geike Arnaert in Liefde voor Muziek (over Hooverphonic)

Geike Arnaert staat centraal in de zesde aflevering van Liefde voor Muziek. Tourist LeMC maakt nummer over vertrek van Geike Arnaert bij Hooverphonic. Dit en meer ontdek je alvast over de nieuwe aflevering…

Geike Arnaert weer bij Hooverphonic

“Zingen is mijn puurste vorm van communicatie.” In de zesde aflevering van Liefde voor Muziek is het aan de Geike Arnaert om in de spotlights te treden. Ze werd kort na de opnames opnieuw de stem van Hooverphonic, nadat ze in 2008 besliste om een carrière als solozangeres na te streven.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Tourist LeMC

Over dat belangrijke kantelmoment schreef Tourist Le MC deze week zijn nummer op de tonen van Rope Dancer, de eerste solo-single van Geike die na haar vertrek uitkwam. Tourist LeMC zocht de inspiratie voor zijn tekst in interviews van Geike: “Je vertelde hoe moeilijk de keuze was om uit Hooverphonic te stappen. De fans snapte het niet, maar jij had zoiets van: ik ga die sprong toch wagen. Ik zag je in gedachten koorddansen terwijl je die keuze maakte.” Envoor het refrein heeft Tourist LeMC nog een speciale verrassing in petto… 

Emma Bale

Samen met Hooverphonic nam Geike Arnaert één van hun grootste hits op: Eden. Het is Emma Bale die deze song voor haar rekening neemt, al is ze wel opvallend nerveuzer dan anders. Emma weet de andere artiesten te verrassen met de subtiele 90’s vibes die ze toevoegde.

Willy Sommers

In 2018 scoorde Geike Arnaert haar andere monsterhit, Zoutelande, samen de Nederlandse band BLØF. Volgens de zangeres zit de sterkte van dit nummer vooral in het onopvallende begin, al gaat polonaisekoning Willy Sommers een heel andere kant uit: “Ik begin opvallend met alles erop en eraan! Qua ritme en tempo leunt het erg aan bij Laat De Zon In Je Hart”, vertelt Willy Sommers. Krijgt hij de andere artiesten aan het dansen? 

Ronny Mosuse

Geike Arnaert bracht doorheen haar muzikale loopbaan ook een aantal solonummers uit. Ronny Mosuse stapt deze week het podium op met zijn versie van Strange Disorder, een liedje van het eerste solo-album van Geike. En Ronny zou Ronny niet zijn als hij ook deze keer het perspectief en de tekst niet zou veranderen: “Het originele liedje gaat over iemand die zichzelf gek verklaart omdat hij toch bij die andere blijft. Ik heb de tekst herschreven vanuit het perspectief van de andere persoon, die probeert uit te leggen waarom hij zo graag wil dat de ander blijft.” Het nieuwe nummer Als Je Mij Zou Verlaten grijpt Geike naar de keel: “Dat doet wel iets, het is erg pakkend!”

Bert Ostyn

Bert Ostyn van Absynthe Minded koos voor een nummer van Geikes laatste album: Off Shore. Hij voegde een vleugje groove toe en maakte er een dansbare versie van. Zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld geeft. “Ik zat volledig in de flow”, lacht hij.

Cleymans & Van Geel

Cleymans & Van Geel kozen eveneens voor een nummer van dat laatste album: No Excuses. “We zijn grote fan en ook inhoudelijk vinden we dit heel mooi”, vertelt het duo. Volgens Emma Bale is dit alvast een ‘hitje’ in wording en ook nu verbluft Jonas de anderen met zijn hoge noten.

Geike Arnaert

Geike sluit haar aflevering af met een pakkende tribute: Majesty van haar idool Madrugada. “Dat nummer komt zo hard binnen. Er is niets wat dit overstijgt.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 maart 2021 /