Surviving Jeffrey Epstein bij BNNVARA op NPO 3

De documentaire Surviving Jeffrey Epstein is vanaf vrijdag 19 maart om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Verschillende overlevers vertellen het verhaal van Jeffrey Epstein, de mysterieuze miljardair op Palm Beach Island in Florida die jonge meisjes misbruikte.

Surviving Jeffrey Epstein

In de eerste aflevering zien we drie overlevers. Zij vertellen over hoe zij als jonge tieners naar het huis van Jeffrey Epstein werden gelokt. Dat gebeurde via een wijdvertakt netwerk van recruiters die ze dachten te kunnen vertrouwen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet je ding? Ontdek dan meer streamtips dankzij Guidinc.

Sekshandel van Jeffrey Epstein

Vijf overlevers ontwarren in de tweede aflevering van Surviving Jeffrey Epstein het complexe en geslepen systeem van sekshandel de miljardair. De meisjes waren goed van vertrouwen, probeerden hun dromen na te jagen en raakten zo verstrikt in zijn gruwelijke praktijken. Als een meisje een ander meisje regelde, dan kreeg ze tweehonderd euro.

Rol van Ghislaine Maxwell

In de loop van dertig jaar werd Epsteins sekshandel een goed geoliede machine. Dat was mede mogelijk dankzij de inzet van socialite Ghislaine Maxwell. Overlevers vertellen in de derde aflevering van Surviving Jeffrey Epstein over hun ervaringen op zijn privé-eiland. Daar kon hij ongezien zijn monsterlijkste wandaden begaan.

Wraak

Nu Jeffrey Epstein dood is, zoeken de overlevers gerechtigheid via hun advocaten en binnen hun gemeenschap. Na de schokkende arrestatie van vermoedelijke mededader Ghislaine Maxwell op 2 juli 2020, doen de overlevers uit de doeken waar zij waren toen ze het nieuws hoorden, wat het voor hen betekent, welke stappen ze gaan ondernemen en welke rol Ghislaine en de andere vermoedelijke mededaders speelden. Dit zien we in de vierde aflevering van Surviving Jeffrey Epstein, die niet alleen op tv, maar ook via NPO Plus te zien is.

Foto: BNNVARA // Op de foto: Lisa Phillips.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2021 /