Ondanks alles blijven deze mensen positief (in Alloo)

Ondanks alles blijven de geportretteerden uit de derde aflevering van Alloo positief. Alle drie de getuigen hebben enorme klappen moeten incasseren en leven nog steeds met dramatische gevolgen hun leven. Maak alvast kennis met Steve (dwarslaesie), Debbie (anorexia) en Jean-Pierre (forse schulden). Je ziet de uitzending vanavond – woensdag 17 maart – om 21.55 uur bij VTM of kijkt ‘m terug via VTM Go.

Wist je dat de aflevering van vorige week al door meer dan een half miljoen mensen is bekeken? Ontdek meer over de Vlamingen die in het verleden leven.

Ondanks Alles Positief

“Ik kan zelf niet meer genieten van seks, maar ik kan wel een vrouw het genot geven”, vertelt Steve (39) in de nieuwe aflevering van Alloo, die gaat over mensen die ondanks hun situatie toch positief blijven. Steve is een jonge, energieke man bij wie exact twee jaar geleden het noodlot toesloeg. Bij een val op een motorcrosstraining raakte hij voorgoed verlamd.

Dwarslaesie

Steve beschrijft zijn situatie heel rationeel: “De diagnose was een dwarslaesie met een verlamming van de benen en incontinentie als gevolg. Het is ongeneeslijk en onomkeerbaar. Ik word nooit beter, ik zal nooit meer kunnen stappen. Dit is mijn nieuwe leven en daarmee moet ik het doen. Ik had het op één moment moeilijk, toen mijn moeder mij voor het eerst in een rolstoel zag.”

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Vele ongemakken (ook tijdens seks)

Steve moet met heel wat ongemakken rekening houden: “Ik heb elke dag spasmen en zenuwpijnen. Ik moet sonderen, ik moet een pil nemen om een erectie op te wekken, ik voel mijn orgasme niet, dat is confronterend. Maar gelukkig kan ik een vrouw doen genieten.”

Anorexia

Debbie (41) leidt aan anorexie, een eetstoornis die haar controle gaf over haar leven. “Mijn moeder had zelfmoordgedachten. Daardoor begon ik rond mijn 15 jaar minder te eten en zocht ik mijn kracht in mijn ondergewicht. Tot op vandaag probeer ik te leven met 800 calorieën per dag en weeg ik rond de 40 kg. Dat nauwkeurig en gebiologeerd omgaan met eten en calorieën is een houvast en zorgt voor rust.”

600.000 euro schulden

Ondanks alles blijft ook Jean-Pierre (60) positief. Hij heeft 600.000 euro schulden, hij ging failliet, zijn vrienden lieten hem vallen, zijn moeder is onlangs overleden, hij werd depressief, neemt daarvoor medicatie en viel ook nog eens zonder werk. Maar Jean-Pierre is vastberaden: “Alles komt in orde. Ik blijf erin geloven. Vroeger woonde ik in een villa met een jacuzzi. Nu leven we in ons café in zeer eenvoudige omstandigheden met een bed naast de toog en met zeven katten en zeven honden. En met weinig leefgeld per maand”, zo vertelt hij in deze aflevering van Alloo die draait om ‘ondanks alles positief’ blijven.

Luk Alloo

Luk Alloo vertelt over de derde aflevering van Alloo. “De coronacrisis weegt op iedereen en het is vaak moeilijk om van elke dag het beste te maken. Steve, Debbie en Jean-Pierre hebben misschien nog meer reden tot klagen, maar toch doen ze dat niet. Ondanks tegenslagen blijven ze positief en veerkrachtig. Je vraagt je af waar ze de kracht vandaan halen. Het is ontroerend om zien hoe mensen na veel moeilijkheden, ellende en miserie terug opveren en hun optimisme niet verliezen. Het was een privilege om Steve, Debbie en Jean-Pierre te mogen interviewen. Ik buig diep het hoofd voor hen.”

De afleveringen van Alloo zijn ook terug te kijken op VTM Go.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2021 /