Liefde voor muziek: Cleymans & Van Geel

Cleymans & Van Geel tot de nostalgische nummers van Spring in de nieuwste aflevering van Liefde voor Muziek. Deze aflevering waarin Jelle Cleymans en Jonas Van Geel centraal staan, wordt vanavond – maandag 15 maart – om 20.40 uur uitgezonden bij VTM. Hij is ook terug te kijken via VTM GO, mocht je liever het indrukwekkende En toen was het stil op dit tijdstip kijken.

Cleymans & Van Geel

Twee frontmannen, een mix van Nederlandse songs en de nodige dosis humor. In deze aflevering maakt gouden duo Cleymans & Van Geel zich klaar voor een avond vol muzikale verrassingen. “We vinden het heel erg spannend. We hebben onze eerste plaat met eigen nummers uitgebracht en toen was er corona, dus we hebben deze nummers nog nauwelijks gespeeld”, lacht Jonas Van Geel. De andere artiesten krijgen de eer om de nummers van het duo voor het eerst in miniconcert én in een eigen herwerking te spelen. Bovendien is er naast de liedjes van Cleymans & Van Geel ook keuze uit nummers van Spring en songs uit het solo-repertoire van Jelle Cleymans.

Hier ontdek je meer tv, serie en film-tips. Of kom bij onze Facebook-groep om deze aflevering van Liefde voor Muziek te bespreken.

Boezemvrienden Jonas Van Geel en Jelle Cleymans

Boezemvrienden Jelle en Jonas kennen elkaar al sinds hun twaalfde. Het duo startte hun coverband

Boezemvrienden Jelle en Jonas kennen elkaar al sinds hun twaalfde. Het duo startte hun coverband Cleymans & Van Geel op als een oudejaarsavondgrap en staat intussen al meer dan vijftien jaar op de planken. Dit jaar brachten ze in volle ‘coronastorm’ een eerste album uit met eigen Nederlandstalige songs.

Emma Bale

Emma Bale staat te popelen om Heimwee, een nummer van dat album, te brengen in haar eigen versie. “Ik hoorde dit nummer en ik dacht meteen: ik weet exact wat ik hiermee ga doen. Ik heb de situatie in het nummer omgedraaid. Jullie zingen dat de deur openstaat en ik zing dat ik er volledig klaar mee ben. Daar is de deur! De titel is dan ook ‘Boy Bye’ geworden”, legt ze uit. De andere artiesten zijn alvast helemaal gewonnen voor het sterke refrein.

Ronny Mosuse

Ronny Mosuse koos voor ‘Alleen’, eveneens een nummer van Cleymans & Van Geel. “Jullie nummers zijn heel musicalachtig. Er zit veel melodrama in”, vertelt Ronny. Al heeft Jelle daar meteen een verklaring voor: “Dat komt door Jonas, hij is een dramaqueen”, lacht hij.

Geike Arnaert

Ronny waagt zich tussendoor zelfs aan een dansje met Geike Arnaert. “Sloeber”, lacht Jelle. Geike Arnaert (die weer zangeres is van Hooverphonic) zelf zoekt deze week de lage noten op met haar betoverende versie van ‘Omarm’. Ze zorgt voor kippenvel bij de anderen en na afloop rest er hen nog maar één ding: elkaar omarmen.

Willy Sommers

Over de nummerkeuze van Willy Sommers heeft Jelle alvast een heel duidelijk vermoeden: “Ik denk dat hij ‘Met de Trein naar Oostende’ gaat brengen van Spring”, vertelt hij. En die voorspelling komt uit, al gaat de trein in Willy’s catchy nummer niet naar Oostende maar naar Blankenberge: “Ik ga terug in het verleden en heb de tekst aangepast. Het lied gaat over Tien Om Te Zien en kreeg de titel ‘Ik Herinner Mij Blankenberge’.”

Tourist LeMC 

Ook Tourist LeMC gaat de nostalgische toer op en dook in de Spring-vijver. “Van alle artiesten ben ik het meest benieuwd naar jouw nummer”, steekt Jelle vol verwachtingen van wal, “Jij bent de taalkunstenaar, dus ik neem aan dat je er taalkundig totaal iets anders mee hebt gedaan.” En laat het net nu zijn dat Tourist Le MC nauwelijks sleutelde aan de tekst: “Ik heb voor ‘Vrije Val’ gekozen. Ik was daar altijd heel grote fan van en dit is één van de weinige covers waarvan ik de tekst amper heb aangeraakt.” Al werd het nummer wel duidelijk overgoten met een Tourist-sausje, iets wat Ronny Mosuse alvast weet te smaken. “Nu vind ik het eigenlijk een goed nummer”, lacht hij. 

Bert Ostyn

Bert Ostyn koos voor ‘Toyota Camry’ uit het solo-repertoire van Jelle Cleymans. “Dit nummer pakte mij. Het is een ode aan het kind dat je was en de muziek die je zo betoverde en tot rust bracht. Ik kan me dit gevoel perfect voorstellen.” Hij maakte er een jazzy feel good-versie van met de titel ‘Old Black BMW’.

Feest (The Scene) met Jelle en Jonas

De avond afsluiten doen de heren zelf met een pakkend nummer van The Scene, Feest: “We zijn zware fan van deze band en hun muziek heeft ons geïnspireerd bij het schrijven van onze eigen nummers.”

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2021 /