Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt op tv

In de serie In het hart van ons landgoed gooit de adellijke familie Van Verschuer de poorten open van hun statige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Je ontdek hoe het is om al generaties lang een eeuwenoud landgoed in bezit te hebben. Zo’n plek waar je geboren en getogen bent – waar al je voetstappen liggen – wil je koste wat kost in stand houden. De reeks telt 20 aflevering en is te zien vanaf maandag 8 maart om 18.20 uur, wekelijks bij MAX op NPO 2.

In het hart van ons landgoed

In de serie In het hart van ons landgoed krijgt de kijker een uniek en persoonlijk inkijkje in het bijzondere bestaan van de familie Van Verschuer. Frans baron van Verschuer en zijn vrouw Nathalie barones van Verschuer – de trotse eigenaren en beheerders van landgoed Mariënwaerdt – stellen hun levens liefdevol in dienst om dit erfgoed te behouden en ook weer over te dragen aan de volgende generatie. De veranderingen in de huidige, moderne tijd maken het uitdagend om de eeuwenoude tradities en gewoontes in stand te houden. Met veel toewijding en passie werkt de familie samen met zo’n 200 personeelsleden dagelijks aan het onderhouden en in stand houden van dit bijzondere stukje Nederland. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Familie Verschuer

Naast Frans en Nathalie wonen onder meer de oudere zus van Frans, Lotje (66) en de neef van Frans, Otto (34) op het landgoed. Nora (24), de oudste dochter van Nathalie en Frans woont en studeert in Amsterdam, maar is ook aak in de Betuwe te vinden. Dit geldt ook voor huishoudster Pieta (82). Zij is sinds haar vijftiende werkzaam bij de familie en werkt al 38 jaar als huishoudster voor Frans en Nathalie. Pieta heeft zelf ook 27 jaar op het landgoed gewoond en voelt zich nauw betrokken bij Mariënwaerdt.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt 

Omringd door prachtige natuur, bossen, boomgaarden en uitgestrekte weilanden ligt sinds 1129 middenin de Betuwe landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit landgoed – van zo’n 1000 hectare – is bijna net zo groot als Schiphol. Er zijn maar liefst drie landhuizen, zeventien boerderijen en 37 rijksmonumenten. 

Dit programma is een productie van &C TV in opdracht van MAX en wordt uitgezonden binnen het MAX-regioprogramma Noord-Zuid-Oost-West. Het programma telt twintig afleveringen.

Foto: Nynke Brandsma

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

8 maart 2021 /