De Douane in Actie – seizoen 2 op RTL5

De Douane in Actie is vanaf vanavond – donderdag 4 maart – terug te zien op RTL 5. Om 20.30 uur krijg je weer een exclusief kijkje achter de schermen bij de douanebeambten, die de Nederlandse grens controleren. Bijvoorbeeld op smokkelwaar.

De Douane in Actie

De Douane in Actie is een reportageserie waarin de kijker een uniek kijkje krijgt in de wereld van de Nederlandse Douane. We leren de mensen kennen die onze landsgrenzen, kust, zee- en luchthavens controleren op smokkelwaar. En dat brengt hen in spannende en soms zelfs gevaarlijke situaties.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Spannende situaties

Wat je zoal kun verwachten in het nieuwe seizoen? In de eerste aflevering wordt een verdachte lading van een vrachtschip uit Zuid-Amerika ontdekt. Op Schiphol slaat een speurhond aan als er een reiziger met rugzak uit het Caribisch gebied Nederland wil binnen komen. En ook per post proberen mensen van alles te verhandelen en smokkelen; de wapenexperts verwonderen zich hierover in de eerste aflevering.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van De Douane in Actie kent acht afleveringen. Nieuw is dat we voor het eerst ook het undercoverteam in actie zien. Dit is een team in burger die op Schiphol proberen om de smokkel van goederen op de luchthaven tegen te gaan. Ook is er aandacht voor de Brexit en de ferry’s.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

4 maart 2021 /