De Douane in Actie op Play4 – zij bewaken Nederlandse grens

De Douane in Actie is vanaf maandagavond 31 mei om 22.10 uur te zien bij Play 4. In de show die in Nederland werd uitgezonden op RTL5 en bij Videoland krijgen we een exclusief kijkje achter de schermen bij de douanebeambten, die de Nederlandse grens controleren. Bijvoorbeeld op smokkelwaar. In Nederland is de reeks al toe aan het tweede seizoen.

De Douane in Actie

De Douane in Actie is een reportageserie waarin de kijker een uniek kijkje krijgt in de wereld van de Nederlandse Douane. We leren de mensen kennen die onze landsgrenzen, kust, zee- en luchthavens controleren op smokkelwaar. En dat brengt hen in spannende en soms zelfs gevaarlijke situaties.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Spannende situaties

Wat je zoal kun verwachten in De Douane in Actie? Dat is echt heel divers. Als je kijkt naar het tweede seizoen zag je bijvoorbeeld dat een verdachte lading van een vrachtschip uit Zuid-Amerika wordt ontdekt. Op Schiphol slaat een speurhond aan als er een reiziger met rugzak uit het Caribisch gebied Nederland wil binnen komen. En ook per post proberen mensen van alles te verhandelen en smokkelen; de wapenexperts verwonderen zich hierover in de eerste aflevering.

Nieuw seizoen

Het seizoen van De Douane in Actie kent acht afleveringen. In het tweede seizoen is daarnaast nog iets nieuws toegevoegd. Nieuw is dat we voor het eerst ook het undercoverteam in actie zien. Dit is een team in burger die op Schiphol proberen om de smokkel van goederen op de luchthaven tegen te gaan. Ook is er aandacht voor de Brexit en de ferry’s.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2021 /