Het beste van… Disco bij AVROTROS op NPO 3

In ‘Het beste van… Disco’ nemen we een duik in het rijke disco-verleden. Dit programma is vanavond – woensdag 3 maart – om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Het beste van… Disco

We horen dat de eerste stappen naar de echte disco-muziek werden gezet begin jaren ’70 door onder andere James Brown. We zien hoe vooruitstrevend deze act was met een zwoel dansende danseres op een blok. Maar niet alleen James Brown komt voorbij; ook is er aandacht voor ABBA, Spargo en The Tramps.

Neder-disco-hits

Met gasten worden in Het beste van… Disco de grootste Neder-disco-hits bekeken. Het blauwe pak van Jerney Kaagman staat bij menigeen op het netvlies gebrand. Spargo stond weken op nummer 1 met hun hit You and Me. Nederland was in de ban van de disco. Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij deze rijke swingende terugblik.

Voor mij is deze muziek echt van ‘voor mijn tijd’, maar ik vind de vibe nog steeds heerlijk. Kortom: als je alles om je heen even wil vergeten, dan is dit programma een aanrader. Benieuwd of jij ook staat de dansen in de woonkamer straks.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

3 maart 2021 /