Het beste van… Disco bij AVROTROS op NPO 3

In ‘Het beste van… Disco’ nemen we een duik in het rijke disco-verleden. Dit programma is vanavond – woensdag 3 maart – om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Het beste van… Disco

We horen dat de eerste stappen naar de echte disco-muziek werden gezet begin jaren ’70 door onder andere James Brown. We zien hoe vooruitstrevend deze act was met een zwoel dansende danseres op een blok. Maar niet alleen James Brown komt voorbij; ook is er aandacht voor ABBA, Spargo en The Tramps.

Neder-disco-hits

Met gasten worden in Het beste van… Disco de grootste Neder-disco-hits bekeken. Het blauwe pak van Jerney Kaagman staat bij menigeen op het netvlies gebrand. Spargo stond weken op nummer 1 met hun hit You and Me. Nederland was in de ban van de disco. Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij deze rijke swingende terugblik.

Voor mij is deze muziek echt van ‘voor mijn tijd’, maar ik vind de vibe nog steeds heerlijk. Kortom: als je alles om je heen even wil vergeten, dan is dit programma een aanrader. Benieuwd of jij ook staat de dansen in de woonkamer straks.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 maart 2021 /