Nieuw seizoen Chateau Meiland vanuit Hengelo

Het wel en wee van de familie Meiland in Hengelo is te zien in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Vanaf vanavond – 1 maart 20.30 uur – kun je op SBS6 en Kijk.nl kijken naar nieuwe afleveringen. Vermoedelijk volgt het seizoen later dit jaar dan in Vlaanderen op VIJF.

Nieuw seizoen Chateau Meiland

De familie Meiland is inmiddels terug in Nederland, maar wie denkt dat Martien, Erica, Maxime en kleine Claire in 2021 lekker rustig verder kunnen inburgeren in het Gelderse Hengelo, heeft het mis. De familie legt net de laatste hand aan het inrichten van hun nieuwe huizen, maar de verf is nog niet droog of er barst een bom en ze moeten hun optrekje alweer verlaten. Dit gedwongen vertrek en het tijdig vinden van een nieuw ‘chateau’ stelt de familie voor een ongekend groot probleem en zet hun wereld op zijn kop. Dit en meer is te zien in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland van uit Hengelo.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Illegaal wonen in Hengelo

Aan wensen en ideeën geen gebrek bij de familie Meiland, maar er zijn altijd meer dromen en plannen dan tijd en middelen. Daarbij staat het chateau in Frankrijk nog altijd te koop en laat de gemeente weten dat de familie helemaal geen vergunning heeft om op deze manier op het perceel te wonen. Volgens het bestemmingsplan is er namelijk maar plek voor één huishouden. Dus wonen Erica en Maxime illegaal op hun eigen landgoed en dat terwijl ze net een nieuwe keuken hebben gekocht. 

Leestip: de biografie van Martien Meiland geschreven door Jan Dijkgraaf.

Bijtgrage buldog Bommel

Ook aan het kleine leed komt maar geen eind. Bijtgrage buldog Bommel is na de verhuizing definitief de weg kwijt en bij elk gilletje van Martien hapt hij toe. En ondanks alle ervaring blijft doe-het-zelven riskant. Zo ontdekt Martien proefondervindelijk dat ijskrabben met een nummerplaat leidt tot onherstelbare krassen op de voorruit. 

Huizenjacht

Maar ondanks alle tegenslagen blijft de familie onverstoorbaar chaotisch optimistisch. Het klassieke park met zwembad en vrij rondlopend vee gaat er vast komen! Er wordt in ieder geval alvast geoefend met koe-knuffelen. En het haast onvermijdelijke scenario dat er verhuisd moet worden, is een mooie aanleiding om op huizenjacht te gaan. Dat is toch al de favoriete hobby van Erica en Maxime.

Eigen modemerk?

Wie weet kunnen ze hun werk wel maken van het opknappen van bouwvallen. Of wil Martien toch liever een eigen modemerk met shawls? Dilemma’s, kansen en mogelijkheden die allemaal worden overtroffen door het sprookje dat het Meiland-leven is. Er is zelfs ruimte voor nieuwe liefdes…

Claire Meiland

Claire Meiland zal in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland veel minder te zien zijn. De familie Meiland is namelijk op de vingers getikt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kinderen mogen namelijk maar vijf keer per jaar op tv komen en dat is in het geval van Claire Meiland natuurlijk vaker… Op dit moment zijn Talpa en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog in overleg over een mogelijke oplossing.

Nieuwe uitzendingen Chateau Meiland 2021

De nieuwe uitzendingen van Chateau Meiland zijn in 2021 zowel op maandag als donderdag op tv te zien. Vanaf maandag 1 maart zijn de afleveringen te zien. Donderdag 4 maart is er nog geen uitzending, maar vanaf donderdag 11 maart kun je om 20.30 uur ook genieten van nieuwe uitzendingen van Chateau Meiland. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.

Foto: SBS6 – William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 maart 2021 /