De Rijdende Rechter terug met nieuw seizoen op NPO 1

De Rijdende Rechter is terug op tv met een nieuw seizoen op NPO 1. Ontdek meer over het nieuwe seizoen waarin De Rijdende Rechter John Reid samen met presentatrice Jetske van den Elsen weer door Nederland trekken om geschillen op te lossen. Te zien vanaf vanavond – dinsdag 23 februari – om 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wist je trouwens dat John Reid co-auteur is van Fokke & Sukke?

Overlast van bijen

De familie De Haas heeft overlast van bijen, zo ontdekken we in de eerste aflevering op 23 februari. Die bijen zoemen erop los in hun tuin en in het steegje achter hun huis. Al een aantal jaar huist er elk jaar een bijenvolk in de schoorsteen van hun overburen, de familie De Groot. Als het lekker weer wordt, vliegt er regelmatig een heel volk de schoorsteen uit, zo de tuin van de buren in. Zij vinden dat de familie De Groot ervoor moeten zorgen dat de bijen verdwijnen. Desnoods door de schoorsteen af te breken. De familie De Groot is het daar niet mee eens. Zij genieten van de bijen en vinden dat het beschermde dieren zijn die niet zomaar verdelgd mogen worden. Ze hebben al genoeg ondernomen, vinden ze. En ze breken zéker hun schoorsteen niet af. De Rijdende Rechter reist af naar Hillegom om het geschil over de bijen te beslechten.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Recht van overpad of niet?

Al jarenlang rijden de tractoren van meneer Meestringa en mevrouw Bethlehem over een stukje grond om op hun land te komen. Dat is nooit een probleem geweest, tót de eigenaar van het stukje grond er een huis op wil bouwen. Als hij merkt dat er regelmatig grote landbouwmachines langs de toekomstige woning van zijn kleinzoon rijden, ontzegt hij Meestringa en Bethlehem de toegang tot zijn terrein. Er is volgens hem geen recht van overpad en dus mogen ze er niet overheen. Meestringa en Bethlehem laten het er niet bij zitten en schakelen De Rijdende Rechter in om de zaak te verhelderen. In Donkerbroek zoekt Mr. Reid – in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen – uit of er nou wel of niet een recht van overpad zit op de grond van Robben.

Problemen met 2CV (eend)

Meneer Detering is verliefd. Op een eend. Met een roze bril op koopt hij een 2CV bij het autobedrijf van meneer Veenstra in Friesland. Omdat de auto wel erg zwaar stuurt, gaat meneer Detering naar een eendengarage waar hij te horen krijgt dat zijn nieuwe liefde levensgevaarlijk is. Hij kan er niet meer mee rijden. Detering wil zijn geld terug van Veenstra. Maar die wil daar niks van weten: Verkocht is verkocht. Mr. Reid ruilt zijn trouwe vehikel voor één keertje in en begeeft zich op de Friese wegen in een eend. Deze aflevering van de  Rijdende rechter is te zien op woensdag 10 maart om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Burenoverlast

Sandra woont al jaren rustig in een appartement in Zoetermeer, totdat ze nieuwe buren krijgt. Vanaf het moment dat het jonge gezin een nieuwe vloer laat leggen, hoort ze álles. Van het stofzuigen tot het lopen op hakken. En dat gaat volgens Sandra de hele dag door. Gekmakend vindt ze het. Buren Djordy en Sandy kunnen zich voorstellen dat Sandra hen weleens hoort, maar dat er sprake is van overlast gaat echt te ver. Maar volgens Sandra is er maar één oplossing: die vloer moet eruit. Djordy en Sandy vinden dat het klagen moet stoppen en willen rust. Onderling komen ze er niet uit. Mr. Reid reist af naar Zoetermeer om de burenoverlast kwestie in de vierde afleveiring op te lossen. Te zien op dinsdag 23 maart om 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV – Stijn Ghijsen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 februari 2021 /