Enslaved with Samuel L Jackson op Canvas

Samuel L Jackson is vanaf vanavond – dinsdag 23 februari – om 23.10 uur op Canvas te zien in de documentaire reeks Enslaved with Samuel L Jackson. In vier afleveringen reconstrueert de Afro-Amerikaanse acteur samen met een team van experts zijn persoonlijke familiegeschiedenis als nakomeling van zwarte slaven uit Gabon.

Enslaved with Samuel L Jackson

Tegelijk vertellen ze ook het verhaal van 400 jaar transatlantische slavenhandel. Zo werden 12 miljoen mensen uit hun Afrikaanse dorpen ontvoerd. Daarvan zijn er al 2 miljoen die onderweg omkwamen. Pas daarna resulteerde de antislavernijbeweging tot een verbod op de slavenhandel.

Ook te zien via Prime Video, maar daarover meer iets verderop in het artikel.

Documentaire over slavenhandel

Wat je zoal van Enslaved kunt verwachten: de bekende Amerikaanse acteur trekt met journalisten Afua Hirsch en Simcha Jacobovici de wereld van de slavenhandel in. Ze reizen tussen Afrika, Europa en het Amerikaanse continent. Zoals De Volkskrant omschrijft: “Op plekken die een hoofdrol speelden in de wereldwijde handel vertellen ze hoe miljoenen Afrikanen naar de Nieuwe Wereld werden verscheept. Enslaved maakt gebruik van dramatische reconstructies en geavanceerde filmtechnieken, onder meer om gezonken slavenschepen in beeld te brengen.”

Enslaved van Samuel L Jackson kijken

Deze documentaire van Samuel L Jackson kun je nu dus kijken op Canvas. Eerder is hij uitgezonden bij de BBC. Daarnaast kun je Enslaved kijken via Prime Video. Let op: hij is daar te zien via Epix, een Amerikaans kanaal waarvoor je een aanvullend abonnement nodig hebt (en een Amerikaanse inlog of VPN – want hij is op dit moment nog niet in Nederland te krijgen). Benieuwd of dit kanaal binnenkort ook in Nederland te volgen is.

Er zijn in ieder geval al tal van interessante aanvullende Video Channels. De meeste hebben daarbij een gratis test periode. Heb je nog geen Prime Video? Daar kun je je zelfs 30 dagen gratis kijken. Meer kijktips nodig, lees hier eens.

Foto: Canvas / BBC

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 februari 2021 /