Don’t Worry Be Happy op Play4 | alles over seizoen 1 & 2

Televisiemaker Peter Boeckx bracht in de winter van 2021 het tweede seizoen van Don’t Worry Be Happy naar Play4. Daarin zagen we al een aantal vertrouwde gezichten en ontdekte we andere levensgenieters. De vertrouwde gezichten zijn vanaf vanavond 20.30 uur terug in de herhaling van Don’t Worry, Be Happy seizoen 1.

Don’t Worry Be Happy

Money makes the world go round, maar wat als je plots alles kwijt geraakt Wat als je nooit wat gehad hebt? Wat als je worstelt om rond te komen? Of je geld niet belangrijk vindt? Deze levenskunstenaars leven heel zuinig en toch voelen ze zich de koning te rijk. Het leven is mooi als je het maar wil zien. Maar hoe doe je dat zonder veel geld? Dat zien we in het programma Play4 (in VIER).

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Deelnemers Don’t Worry Be Happy

Televisiemaker Peter Boeckx volgde voor het nieuwe seizoen van Don’t Worry Be Happy een aantal vertrouwde gezichten en ontdekte ook andere levensgenieters. Hieronder lees je alles over de deelnemers die je in seizoen 2 (en soms ook in seizoen 1 zag – dan heb ik het erbij gezet.).

In een klein rijhuisje in Sint-Niklaas woont Floris samen met zijn metgezellen. Floris leidde vroeger een druk leven en verdiende goed. Maar echt gelukkig was hij niet. Hij dronk zijn stress weg en werd zwaar verslaafd aan alcohol. Negen jaar geleden, na een delirium, bandde hij de drank voorgoed uit zijn leven. Vandaag leeft hij uiterst sober en vindt zijn geluk bij zijn hond, zijn varkens en in de schilderkunst.

Bekende én nieuwe levensgenieters

Bij een val in zijn slaapkamer ’s nachts brak Louis een heup. Pas de ochtend nadien vond Hubert hem naast zijn bed. Louis is nu al 8 weken van huis. Maar klagen is aan hem niet besteed. Louis is vooral nieuwsgierig hoe hun velden er bij liggen. En voor de Davidsons is de grote dag eindelijk aangebroken. Harley doet vandaag zijn communie. Vooral mama Els heeft hier enorm naar uitgekeken. Els wil er een onvergetelijke dag van maken voor haar Harley.

Louis en Hubert

Louis en Hubert leven al 40 jaar samen op de ouderlijke boerderij. Hun akker is hun grootste bezit en dat het er thuis al eens wat vuiler bij ligt, who cares?  Zo lang er maar geen vuil op het veld staat. Louis brak zijn heup en verbleef weken in het ziekenhuis. Hubert bleef alleen achter op de boerderij. En de broers misten mekaar. (Louis en Hubert zie je ook in seizoen 1 van Don’t Worry, Be Happy).

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Floris
Floris

Floris

Vroeger leidde Floris een druk leven en verdiende goed. Maar echt gelukkig was hij niet. Hij dronk zijn stress weg en werd zwaar verslaafd aan alcohol. Negen jaar geleden, na een delirium, bande hij de drank voorgoed uit zijn leven. Vandaag leeft hij uiterst sober en vindt zijn geluk bij zijn hond, zijn varkens en in  de schilderkunst.

Don't Worry Be Happy - deelnemers: De Davidsons
De Davidsons

De Davidsons

De Davidsons danken hun naam aan de jongste telg van de familie die Harley Davidson gedoopt werd.  Eddy en Els vormen samen met hun 11 kinderen een nieuw samengesteld gezin. Mama Els vocht vorig jaar nog succesvol tegen kanker.  Maar afgelopen zomer verloor ze toch de strijd.  Els’ wens om het gezin te blijven volgen tot haar allerlaatste moment werd gerespecteerd. Maar wat de Davidsons echt kenmerkt: zelfs in hun allergrootste tegenslagen is er plaats voor een lach en een kwinkslag. Dit gezin zag je ook in het eerste seizoen van Don’t Worry, Be Happy.

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Kelly & Nathan
Nathan & Kelly

Kelly & Nathan

In Wenduine wonen Kelly & Nathan samen met hun 11 kinderen en een heleboel dieren. Nathan werkt in de bouwsector. Kelly is full time huisvrouw. Een aantal jaren geleden zat het koppel nog in schuldbemiddeling. Maar ze hebben die schulden kunnen aflossen en hebben nu zelfs een eigen woning.  Officieel leven ze onder de armoedegrens. Maar met het loon van Nathan en het kindergeld slagen ze er in hun kinderen alles te geven wat ze nodig hebben.  

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Willy & Wim
Wim & Willy

Willy & Wim

Al 38 jaar vormen Willy en Wim een koppel. Hun huwelijk was één van de eerste homohuwelijken in Vlaanderen. De familie had het daar heel moeilijk mee. Maar Willy en Wim lieten dat niet aan hun hart komen. Ze hadden niet veel maar waren zielsgelukkig. Op hun trouwfeest nodigde Willy heel het dorp uit. Na het feest hadden ze nog welgeteld 700 euro op hun  rekening. Maar dat deerde hen niet want het feest was geslaagd. 38 jaar lang werkten ze dag en nacht om de ruïne die ze kochten bewoonbaar te maken. Met een heel klein budget slaagden ze er in om er hun eigen paradijs van te maken. Willy baat een klein cafeetje uit. Wim werkt bij de plaatselijke brouwer.

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Fons & Kee
Kee & Fons

Fons & Kee

Avonturiers pur sang: dat zijn Fons Oerlemans en Kee Arends. Hij bouwde als kleine jongen al bootjes. Ik steek ooit de oceaan over in een vlot zei hij tegen zijn vader. En dat deed hij ook. Samen met Kee. Zij liet een job staan als stewardess bij KLM om Fons te vergezellen op zijn tocht. Ze kozen bewust voor de vrijheid.

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Justine & Philippe
Justine & Philippe

Philippe & Justine

Philippe en Justine vormen een nieuw samengesteld gezin. Ze hebben zes kinderen waarvan twee samen. Samen kochten ze een caravan van één euro. Ze leefden daar met de kinderen tot ze vorig jaar een nieuwe kans kregen. Een naburige campingeigenaar zocht een koppel om de bistro van de camping uit te baten. Philippe vroeg Justine ten huwelijk en ze zei ja. Philippe was al een keer getrouwd, maar voor Justine is het de eerste maal. En ze wil dat alles perfect is.

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Evert
Evert

Evert

Met zijn  paarden woont Evert op een boerderij in Deinze. Vroeger leidde hij een druk leven als architect. Evert was een workaholic en werkte aan grote projecten zoals de Ghelamco arena. Tot op een dag de veer brak. Hij kreeg een ernstige burn-out en verloor niet enkel zijn zaak maar ook zijn hele hebben en houden. Hij leeft nu van een kleine uitkering en werkt aan zijn herstel. De boerderij waar hij nu woont zal binnenkort echter verkocht worden. (Je zag Evert ook in het eerste seizoen van Don’t Worry Be Happy).

Don't Worry Be Happy - deelnemers: Staf & Mieke
Mieke & Staf

Staf & Mieke

Op een klein idyllisch eiland in Geel wonen Staf en Mieke. Hun optrekje, een eenvoudige houten chalet is volledig omringd met water. Op een blauwe maandag bleef Mieke een nachtje logeren bij Staf en ze ging nooit meer weg. Hij noemt haar ‘ den Hollander’. Mieke is Nederlandse en was vroeger getrouwd met een steenrijke aannemer. Maar ze was niet gelukkig in dat leven.

Ze koos voor de pure eenvoud aan de zijde van Staf. Hij baatte vroeger een visclub uit. Toen hij de club noodgedwongen moest sluiten kwam hij in de armoede terecht en moest samen met zijn twee zonen leven met 400 euro per maand. Dat is gelukkig verleden tijd, maar breed hebben ze het zeker nog niet. Hun enige luxe zeggen ze zelf: een binnentoilet want twee jaar geleden hielden ze hun sanitaire stops nog buiten. En toch willen ze hun klein paradijs voor geen geld ter wereld ruilen.

Don’t Worry Be Happy vanaf woensdag 17 februari om 20h35 op Play4.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 februari 2021 /