Documentaire Framing Britney Spears bij VTM

De documentaire Framing Britney Spears wordt uitgezonden bij VTM in Telefacts NU. Waar Net5 de rechten voor Nederland heeft gekocht en de documentaire afgelopen maandag 15 februari uitzond, daar kun je in België nu op donderdag 18 februari om 21.50 uur via VTM en VTM GO naar Britney Spears: een leven lang geleefd kijken.

Framing Britney Spears

Framing Britney Spears toont hoe bruut de media met de Amerikaanse popster omging in haar jongere jaren. Hierop volgde de beruchte zenuwinzinking in 2007 waardoor ze in 2008 onder volledige curatele komt te staan bij haar vader Jamie / James Spears.

#FreeBritney

Sindsdien beheert hij niet alleen de financiële zaken van zijn dochter, maar lijkt ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben overgenomen. Haar fans starten de beweging #FreeBritney en pleiten ervoor dat Britney weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt. Dit is ook de aanleiding voor de documentaire. De documentaire heeft internationaal de discussie aangewakkerd over hoe het publiek en de pers omgaan met popsterren.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Vader is uit op haar geld

Uit de documentaire blijkt dat James Spears al van in het begin uit was op het geld van zijn dochter. Zo vertelt de marketingdirecteur van Britney Spears, Kim Kaiman: “Haar vader is nooit echt betrokken geweest tijdens haar jeugd. Het enige dat ik hem ooit over haar hoorde vertellen was dat zijn dochter zo rijk zou worden dat ze hem een boot zou kopen.” Volgens de documentairemakers voelt ook Britney Spears zich zelf slachtoffer van haar vader. Dat zou blijken uit ‘gecodeerde berichten’ op social media. Babs Gray, die een podcast serie maakt over Britney Spears, heeft het over ‘cryptische verwijzingen naar vrijheid, die vaak opduiken’. Het bewijst, volgens de fans, dat Spears zelfs niet eens mag en kan zeggen wat ze wil.

Documentaire over Britney Spears

De documentaire Framing Britney Spears laat de reis naar de top van Britney zien als tieneridool. Wist je dat ze al jaren lang kampt met mentale problemen? Verschillende mensen in haar omgeving doen een boekje open over de situatie van de zangeres. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin van de familie die jarenlang tijdens haar carrière heeft meegereisd. Maar ook aan een advocaat die op dit moment werkt aan een zaak rondom het curatorschap. En tot slot de marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

Britney documentaire kijken

Je kunt de documentaire over Britney Spears kijken op donderdag 18 februari om 21.50 uur via VTM en VTM GO. In Nederland is hij eerder uitgezonden via Net 5. Daar kun je ‘m terugkijken via Kijk.nl. Ze zenden op woensdag 17 februari om 22.25 uur ook de herhaling uit op Net5.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 februari 2021 /