Buiten tv kijken? Let hier op bij plaatsen van televisie

Met al die sneeuw en vrieskou denk je nu nog niet aan het buiten genieten van je favoriete films en series. Maar juist dit is het ideale moment om je alvast te verdiepen in alles wat je nodig hebt om een mooie buitenstek te creëren. Zoals comfortabele tuinmeubelen. Maar er is veel meer om rekening mee te houden. Kijk (en droom) je mee?

Loungeset

Wij hebben afgelopen jaar ons huis voorzien van een flinke uitbouw, zodat we – als de temperatuur het toelaat – veel meer tijd buiten kunnen doorbrengen. Dit moet dé plek worden waar we – als onze kleine man op bed ligt – helemaal tot rust komen. Op dit moment hebben we nog een tuinset, aangevuld met twee Fatboys, maar dat willen we dit voorjaar toch anders doen. Het is tijd voor een ruime, relaxte zit. Maar waar kies je dan voor? Er zijn zoveel loungsesets verkrijgbaar.

… of loungestoelen

Aan de ene kant ben ik enorm gecharmeerd van een ruime hoekbank. Mooie tafel in het midden, zodat je menen kunt uitnodigen om te kletsen en een drankje te doen. Anderzijds moet je ook reëel zijn: hoe vaak komt dat voor? En moet je dan juist niet meer kijken naar een tuinset die aansluit bij hoe de situatie het merendeel van de tijd is. Dat is namelijk dat we met zijn tweetjes – beide op onze eigen wijze willen relaxen. Ik kijk namelijk heel andere series en films dan mijn lief, dus dat doen we vaak op onze iPad. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een goed boek te lezen. Wat steun in de rug is dan fijn. Wat dat betreft, zou ik ook kunnen bedenken dat we aan de ene kant voor een loungeset kiezen en dan een ander hoekje creëren met heerlijke loungestoelen of zo’n ‘hang ei’.

Uitbouw

We hebben bij onze uitbouw wel al rekening gehouden met elektrische aansluitingen. We zouden dus ook eenvoudig een tv kunnen installeren. Anderzijds laat je die ook niet zomaar buiten staan, dus als die bij ons een plekje in de uitbouw krijgt, dan zou ik wel eerst glazen wanden willen hebben. Op die manier wordt het meer een tuinkamer. Wat natuurlijk ook heerlijk is. Heb jij nog geen tuinkamer of overkapping en droom je hier wel van: dan is het sowieso goed om voor de start van de bouw na te denken over hoe je de ruimte wilt gebruiken. Daar twijfelden wij nog over; vandaar dat wij de uitbouw niet tegelijk met onze nieuwbouw hebben gerealiseerd, maar pas anderhalf jaar later.

Buiten tv kijken

Droom jij echt van een plek waar je je tv buiten kunt hangen en als het ware een tweede woonkamer of mancave – maar dan buiten – maakt? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Over een stroompunt, bekabeling en eventueel ophangpunt heb je misschein al nagedacht. Maar let ook op de weersinvloeden. Zelfs als je overkapping (spat)waterdicht is, is een tuinkamer toch iets vochtiger dan een gewone woonkamer. Daarnaast moet je letten op de plek van de zon. Je wil natuurlijk te allen tijde goed zicht hebben (en niet alleen kunnen genieten van het geluid). En anderzijds wil je ook niet dat de tv lang wordt blootgesteld aan de felle zon. Kortom: kies voor een plek met veel schaduw.

Speciale tv voor buitengebruik

Wist je dat er zelfs speciale tv’s zijn die geschikt zijn voor buitengebruik? Zo heeft Samsung bijvoorbeeld de Terrace-tv. Die hebben ze in mei 2020 gepresenteerd in Amerika. Je hebt zelfs tv’s die temperaturen tot -20 graden Celsisus kunnen weerstaan. Het beeldscherm van speciale Outdoor tv’s kan in de zon hangen, omdat ze extra ontspiegeld zijn en de speciale behuizing warmte actief afvoert. Wil je nu geen speciale tv aanschaffen, maar wel goed voor je apparatuur zorgen? Dan kun je kiezen voor een speciale tv-beschermhoes. Regen, vocht, wind, zonlicht, stof of vogelpoep – met zo’n hoes kan jouw tv er allemaal tegen. Sommige hoezen hebben zelfs een apart zakje, waarin je de afstandsbediening kunt opbergen.

Barbecue

Wat wat mij betreft ook niet mag ontbreken, is een fijne barbecue of misschien zelfs wel een buitenkeuken. Sta je niet graag in de keuken, dan kun je natuurlijk ook denken aan een airfryer of frietpan. Dan kun je je favoriete snacks bereiden. In dat geval is het wel belangrijk dat dit qua stroomvoorziening ook op orde is. Twijfel je dan adviseer ik altijd om even contact op te nemen met een elektricien.

15 februari 2021 /