Live bij SBS6: Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins

Alle Nederlanders die nog vragen hebben over corona en de vaccins kunnen straks – om 17.30 uur – op SBS6, YouTube en Kijk.nl Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins kijken. Onder leiding van presentatrice Merel Westrik beantwoorden deskundigen als IC-arts en hoogleraar Diederik Gommers (NVIC), hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) en voorzitter Ton de Boer (CBG) vragen van mensen thuis

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins

De eerste coronavaccins zijn goedgekeurd en het vaccinatieproces is in gang gezet. Goed nieuws, maar dit roept ook vragen op. Veel van deze vragen worden nu al gesteld, maar nog niet alle antwoorden kunnen worden gegeven. Daarom houdt SBS6 in samenwerking met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op zondagavond 31 januari live Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins. Wat voor vragen er zoal voorbij komen? Denk aan: Welke bijwerkingen zijn er? Mag ik een prik halen als ik zwanger ben?

Coronavaccin

Op 21 december 2020 werd het eerste coronavaccin door ons land goedgekeurd, het vaccin van BioNTech/Pfizer. Op 6 januari 2021 volgde het vaccin van Moderna en meer vaccins worden versneld beoordeeld. Het is een nieuwe fase in de coronapandemie, die voor veel mensen ook nieuwe vragen oproept en onzekerheid met zich meebrengt. Tijdens de live-uitzending bij SBS6 staan de vragen van kijkers centraal. De meest prangende vragen worden door presentatrice Merel Westrik voorgelegd aan het panel van experts.

Panel van experts

In het expert panel van Het Grootste Coronaspreekuur van SBS6 zitten onder andere IC-arts en hoogleraar Diederik Gommers en hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond. Dat zijn inmiddels bekende gezichten als het gaat om corona. Daarnaast sluiten Ton de Boer, voorzitter van medicijnautoriteit CBG, en directeur Agnes Kant van Bijwerkingencentrum Lareb aan om meer te vertellen over hoe het vaccin onderzocht is. En wat er bekend is over de werkzaamheid en bijwerkingen van de coronavaccins.

Via #coronaspreekuur kun je tijdens de uitzending je vragen stellen.

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

CBG-voorzitter prof. dr. Ton de Boer over het programma. “We zijn al maanden druk bezig met het beoordelen van de werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit van de coronavaccins. Dat we nu al de eerste vaccins hebben kunnen goedkeuren is dan ook erg goed nieuws. Maar ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die vragen hebben. Bijvoorbeeld over de snelheid van de ontwikkeling van de vaccins. Maar ook over bijwerkingen en hoe goed het vaccin werkt bij specifieke groepen mensen. Deze vragen willen we graag beantwoorden, zodat mensen op basis van de juiste informatie een keuze kunnen maken om zich te laten vaccineren.”

Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins is een productie van I Care Producties. Dit doen zij in samenwerking met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Uitzending: zondag 31 januari eenmalig om 17.30 uur bij SBS6, op YouTube en op KIJK.nl.

Ontdek hier wat er nog meer op tv te zien is vandaag en de aankomende weken.

Foto: SBS6 – Cornelie Tollens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2021 /