Documentaire The Reagans kijken bij NPO Plus en NPO 2

Canvas heeft tal van interessante documentaires uitgezonden de afgelopen tijd, zoals die over President Biden. Daarna volgde de vierdelige Showtime-reeks The Reagans. Heb je die gemist? Goed nieuws: vanaf donderdag 6 mei om 22.35 uur is hij bij VPRO op NPO 2 te zien. De reeks is vanaf nu al geheel te zien op NPO Plus.

The Reagans

The Reagans werpt een nieuw licht op een heel andere Amerikaanse president. Ze toont hoe Ronald Reagan, maar ook zijn vrouw Nancy, hun PR tot in de perfectie verzorgden. Op die manier creëerden zij een imago en populariteit die helemaal niet overeenstemden met de realiteit.

Ronald Reagan

Ronald Reagan ontpopte zich van een liberale filmster tot een uitzonderlijk conservatieve politicus. Hij sloeg de natie met verstomming toen hij gouverneur werd van de grootste staat. Voor wie geen idee heeft wanneer Ronald Reagan ook al weer president was… Ronald Wilson Reagan was de veertigste president van de Verenigde Staten van Amerika. Wist je dat hij de eerste president was die gescheiden was; tot de verkiezing van Donald Trump was hij zelfs de enige.

Documentaire over president Reagan

De Reagans maakten vakkundig gebruik van de Amerikaanse mythevorming om aan de macht komen. Deze documentaire werpt ook een blik op de meedogenloze verrechtsing van het bedrijfsleven, wat Reagan ertoe aanzette om een voorvechter te worden van een ingeperkte overheid.

Meer tips van Canvas en andere zenders ontdek je hier.

Foto: Canvas/Showtime

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 januari 2021 /