Documentaire The Reagans kijken bij NPO Plus en NPO 2

Canvas heeft tal van interessante documentaires uitgezonden de afgelopen tijd, zoals die over President Biden. Daarna volgde de vierdelige Showtime-reeks The Reagans. Heb je die gemist? Goed nieuws: vanaf donderdag 6 mei om 22.35 uur is hij bij VPRO op NPO 2 te zien. De reeks is vanaf nu al geheel te zien op NPO Plus.

The Reagans

The Reagans werpt een nieuw licht op een heel andere Amerikaanse president. Ze toont hoe Ronald Reagan, maar ook zijn vrouw Nancy, hun PR tot in de perfectie verzorgden. Op die manier creëerden zij een imago en populariteit die helemaal niet overeenstemden met de realiteit.

Ronald Reagan

Ronald Reagan ontpopte zich van een liberale filmster tot een uitzonderlijk conservatieve politicus. Hij sloeg de natie met verstomming toen hij gouverneur werd van de grootste staat. Voor wie geen idee heeft wanneer Ronald Reagan ook al weer president was… Ronald Wilson Reagan was de veertigste president van de Verenigde Staten van Amerika. Wist je dat hij de eerste president was die gescheiden was; tot de verkiezing van Donald Trump was hij zelfs de enige.

Documentaire over president Reagan

De Reagans maakten vakkundig gebruik van de Amerikaanse mythevorming om aan de macht komen. Deze documentaire werpt ook een blik op de meedogenloze verrechtsing van het bedrijfsleven, wat Reagan ertoe aanzette om een voorvechter te worden van een ingeperkte overheid.

Meer tips van Canvas en andere zenders ontdek je hier.

Foto: Canvas/Showtime

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 januari 2021 /