Tijs van den Brink bij Trump-stemmers in God, Jesus, Trump!

Tijs van den Brink keert terug naar christelijke Trump-stemmers. Te zien in God, Jesus, Trump! 13 en 14 januari om 22:20 uur bij de EO op NPO 2. En dat is met de bestorming van het Capitool natuurlijk nog interessanter voor de kijkers die de strijd tussen Joe Biden en Donald Trump op de voet hebben gevolgd.

Voor inauguratie president Joe Biden

In de week voor de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden, komt EO-presentator Tijs van den Brink met een vervolg op de serie God, Jesus, Trump!. In het opiniërende reisprogramma gaat Van den Brink opnieuw langs bij christelijke Trump-stemmers. Hoe is het met deze ‘evangelicals’ die in 2016 Trump het Witte Huis hielpen te bemachtigen. Ze zagen in hem een instrument van God. Inmiddels is duidelijk dat Trump de verkiezing heeft verloren. Hoe ervaren ze dit verlies? En als ze geloven dat God alles bestuurt, wat zegt het dan dat Trump niet op zijn troon mag blijven zitten?

Bible Belt van Amerika

In het vervolg van de serie God, Jesus, Trump! gaat Van den Brink terug naar de Bible Belt van Amerika waar afgelopen verkiezingen ook massaal op Donald Trump werd gestemd. Ondanks een uit de hand gelopen Covid-pandemie, economische teruggang, protesten en chaos na Black Lives Matter en een aanhoudende stroom van onthullingen over de persoon Trump, bleven de meeste Amerikaanse christenen in Donald Trump hun leider zien. Landelijk gezien kreeg Trump zelfs meer stemmen dan in 2016. Van den Brink gaat in gesprek met christenen die wederom Trump stemden, maar ook christenen die juist voor Joe Biden stemden. 

Tijs van den Brink

Tijs van den Brink: “Waar ik zo benieuwd naar ben is hoe de christenen in de Verenigde Staten zich verzoenen. Zich verzoenen met hun oude president, nieuwe president maar bovenal ook met elkaar? Gaat geloof niet boven politiek? Ik ben zo gefascineerd geraakt door de verschillen en overeenkomsten van de Amerikanen maar ook die met ons, nuchtere Nederlanders.”

Ontdek hier meer nieuwe programma’s, series en films voor de winter van 2021.

Foto: EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2021 /