De Deurwaarders terug bij RTL 5 (met seizoen 7)

RTL 5 volgt alweer voor het zevende seizoen De Deurwaarders. De nieuwe uitzendingen gaan van start op donderdag 7 januari om 20.30 uur. Er zijn acht nieuwe afleveringen.

Hier ontdek je nog meer nieuwe tv-programma’s, series en films.

De Deurwaarders

In het zevende seizoen van De Deurwaarders volgen we het dagelijkse werk van Henk, Ben, Melanie, Stef, Martine en Michel. Zij hebben allemaal gekozen voor het vak van gerechtsdeurwaarder. Ze worden gevolgd naar een beslaglegging, executieverkoop of een ontruiming en hier horen ze de schrijnende verhalen van wanbetalers.

Deurwaarder stopt niet bij gesloten deur

Deurwaarders worden zelden met open armen ontvangen, maar ze geven niet snel op. Ze hebben allemaal die ene missie; het recht zal zegevieren. Een nieuw seizoen waarin te zien is dat de wereld van een deurwaarder niet stopt bij een gesloten deur. 

Taboe doorbreken

De rol van de deurwaarder is in de loop van de jaren wel veranderd. Eerst ging men snel over tot inbeslagname van de goederen; nu kijkt men naar een oplossing voor het probleem van de wanbetaler. Door programma’s als De Deurwaarders is er ook meer aandacht gekomen in de media voor schuldproblematiek; alleen zo kun je het taboe op schulden en armoede doorbreken.

Financiële problemen

En wist je zelfs dat er naar aanleiding van vorige seizoenen ook een aantal wanbetalers hulp hebben gekregen van kijkers? Dat iemand in de financiële problemen is gekomen, hoeft namelijk niet zijn of haar ‘eigen schuld’ te zijn. Wat dat betreft ben ik benieuwd of we in seizoen 7 van de De Deurwaarders ook de gevolgen van de corona crisis zien.

De Deurwaarders is een productie van No Pictures Please. Dit programma is vanaf donderdag 7 januari acht weken lang om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Afleveringen zijn terug te kijken bij Videoland.

Of dit programma ook in België wordt uitgezonden, durf ik niet te zeggen. Hier kon ik niets over terugvinden. Je ziet wel steeds vaker dat Nederlandse programma’s in België op tv komen (en vice versa). Als ik het voorbij zie komen, meld ik dat in mijn groep.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 januari 2021 /