Je Zal Het Maar Hebben: jonge mensen met corona

Je Zal Het Maar Hebben start het nieuwe seizoen met een special over jongeren die corona hebben (gehad). Een indrukwekkende special waarin presentator Jurre Geluk drie jonge mensen volgt. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 5 januari 2021 om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Nineke (20) heeft sinds corona conditie van 75-jarige

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben volgt Jurre Geluk in een speciale coronaspecial drie jonge mensen die met het coronavirus te maken hebben. De 20-jarige Nineke kreeg in het voorjaar corona en nog steeds ondervindt zij dagelijks de gevolgen van de ziekte. Haar leven voor corona was er één vol vrienden, sport, feesten en werk. Nu is haar sociale leven beperkt omdat ze de conditie van een 75- jarige heeft. Jurre gaat met Nineke mee naar de sportschool en ervaart hoe het is om te sporten als je uithoudingsvermogen door deze ziekte ver beneden peil is.

Heb je ook de coronaspecial van Art Rooijakkers gezien?

Jongeren met corona in Je Zal het Maar Hebben 

Maar er zijn meer verhalen van jongeren met corona en de invloed op hun leven. Zo heeft de 37-jarige Evert met zijn vrouw en twee kinderen een fijn gezinsleven totdat hij besmet raakte met het coronavirus. Het virus taste zijn zenuwen aan, waardoor hij niet meer kon praten en lopen. De ouders van de 18-jarige Bastiaan raakten besmet met het coronavirus waardoor hij ook in quarantaine moest. Hij nam rigoureuze maatregelen en besloot ’s nachts te leven en zijn ouders overdag. 

Jurre Geluk is geschrokken van impact corona op gezondheid

Jurre: “Van een jong, sportief persoon zijn naar niet eens hele zinnen kunnen praten maar halve, omdat hele zinnen te vermoeiend zijn. Ik ben er ontzettend van geschrokken wat corona kan doen met jonge mensen die voor de ziekte nog kerngezond waren. Hoe doodmoe je van corona kunt worden, dat kan ons echt allemaal overkomen. En geloof me, dat wil je niet.”

Je Zal Het Maar Hebben seizoen 20

Na de coronaspecial volgt presentator Jurre Geluk in dit twintigste seizoen 14 jongeren die ondanks hun ziekte of beperking alles uit het leven halen. Zoals de Limburgse Dave, die ondanks dat zijn armen vastzitten aan zijn romp professioneel pool speelt. Of Deborah, die dankzij de ziekte van Ménière constant een katergevoel heeft. En hoe is het om te leven met meer dan 100 meningen en wensen als je DIS, een meervoudige persoonlijkheidsstoornis hebt?

Foto: Je Zal Het Maar Hebben seizoen 20 BNNVARA

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 januari 2021 /